Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Valimo on täyden palvelun vierassatama

Valimo sijaitsee yhden maailman vanhimman edelleen toiminnassa olevan kuivatelakan kupeessa. Heti Susisaaren sillan toiselta puolelta kääntyy kävelytie, joka kulkee telakka-alueen läpi. Kesäaikaan tyhjillään oleva telakka-allas jatkuu kävelytien eteläpuolella aina Valimolle saakka.

Pari sataa metriä kävelytietä kuljettua edessä avautuu Valimon terassi ja vierassataman laiturit. Perjantai-iltapäivänä laiturissa on useita eri kokoisia veneitä kylki kyljessä. Terassilla istuu muutama pöytäseurue myöhäisellä lounaalla. Ravintolan sisällä vieraita vastaanottaa baarikoira Jäppinen, joka on selvästi tottunut elämään ympärillään.

Café Bar Valimo ja vierassatama ovat olleet toiminnassa 21 vuotta. Ennen tätä Valimon rakennus toimi pitkään romuvarastona. Rakennus on tehty 1870-luvulla ammusvalimoksi, mistä se on saanut myös nykyisen nimensä.

Valimolla huomioidaan veneilijöiden monenlaiset tarpeet

Puolilähikuva Mikko Antti-Pojasta

Vuonna 1997 kokkina toiminut Mikko Antti-Poika oli telakalla katselemassa veneitä kuullessaan mahdollisuudesta vuokrata Valimo. Nykyisin hän pyörittää yritystä kahden muun osakkaan kanssa.

Antti-Pojan mukaan toiminnan aloittamisessa oli hyötyä siitä, että hän itse veneilee ja tuntee siten asiakkaidensa tarpeet.

– Veneilijät tarvitsevat muutakin kuin ruokaa ja olutta. He kaipaavat myös mahdollisuutta esimerkiksi tiskata tiskejä ja käydä suihkussa, Antti-Poika sanoo.

Satamapalvelut ovatkin yksi Valimon valttikortteja. Valimolla veneeseen saa veden ja sähkön. Pyykkiä voi pestä ja iltaisin lämpiävät saunat. Veneilijät ovatkin Valimon suurin asiakasryhmä.

Valimon ruoka- ja juomatuotteet ovat kehittyneet vähitellen vuosien saatossa. Ruokalista vaihtuu päivittäin, minkä vuoksi ravintolassa syntyy vähän hävikkiä. Ruokalistalla on päivittäin erilaisia salaatteja, pastoja, päivän kalaa ja lohikeittoa.

Satamaisännän ja emännän rooli vaatii pelisilmää ja hyviä ihmissuhdetaitoja

Valimo on avoinna koko veneilykauden aina kevään ensimmäisistä lämpimistä päivistä syyskuulle.

Kanta-asiakkaat ovat Valimon kantava voima. Alkukesällä vierassatamassa käy usein lähimatkalaisia Helsingistä ja Uudeltamaalta. Lomakauden alkaessa Valimolla tavataan pitkänmatkalaisia eri puolilta Suomea ja Eurooppaa ja jopa valtamerten takaa.

Satamassa on satamaisäntä tai emäntä vastaanottamassa veneilijöitä.

– Laiturilla työskentelevältä vaaditaan hyvää pelisilmää: paikat on saatava täytettyä ilman välejä, mutta niin että naapurisopu säilyy, Antti-Poika sanoo.

Vierasatamaan mahtuu 48 venettä ja kiireisimpään aikaan paikat ovat usein täynnä. Aurinkoisina viikonloppuina vierassatamaan kannattaakin soittaa paikan varmistamiseksi. Valimolla tehdään parhaansa, jotta kaikki mahtuvat nauttimaan Suomenlinnan vierassataman palveluista.

Siirry Valimon sivuille.

Kaikki uutiset