Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Aktuellt

Midsommaren 2019 på Sveaborg

Midsommaren står bakom knuten och fastän Helsingfors tystnar för midsommaren, har största delen av tjänsterna på Sveaborg öppet under helgen. Kom till Sveaborg för att besöka våra museer, njuta av god mat och dryck och kanske gå på en guidad rundvandring om Sveaborgs färggranna historia.

På Sveaborgsmuseet kan du under hela midsommaren besöka den nya utställningen Jaffasta jaffaan, metsästä metsään som presenterar grafiker Erik Bruuns verk från affischer till frimärken.

Färjan och vattenbussarna åker från morgon till kväll

Under midsommaren den 21.-23. juni åker Sveaborgsfärjan enligt veckoslutstidtabeller. Även JT-Lines vattenbussar åker som normalt. Här kan du kolla tidtabellerna.

Besök museer eller gå på guidad rundvandring

Alla sex museer på Sveaborg har öppet även under midsommarhelgen. Det går att köpa en kombinationsbiljett för alla museer för 19 €. Kombinationsbiljetten är i kraft hela sommaren, ända till den 30. september. Du kan också använda Museikortet på museerna.

Guidade rundvandringar ordnas dagligen på fyra olika språk: svenska, finska, engelska och ryska. Biljetten berättigar även till inträde till Ehrensvärdmuseet som förr i tiden fungerade som kommandantens bostad på Sveaborg.

Restauranger och caféer släcker hungern och törsten 

Under midsommaren är det lätt att släcka törsten och bli mätt tack vare det stora utbudet av restauranger och caféer i fästningen. Restaurangerna Pizzeria Nikolai, Viaporin Deli & Café, Bastion Bistro och Café Bar Valimo intill gästhamnen är öppna varje dag under midsommaren. Caféerna Linna Bar, Café Piper och Café Samovarbar på Leksaksmuseet har också öppet.

För ytterligare information och öppettider lönar det sig att gå in på vår webbsida och ta en titt på evenemangskalendern!

Sveaborgs turistinformation har öppet dagligen kl. 10-18.

Sveaborgs turistinformation
Tel. +358 29 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Alla aktuellt