Valokuvassa pöytä on katettu astioin ja valaistu kynttilöin.

Viaporin Kekri 2020

Mat och dryck

Stig in och sätt dig till bords! Kekriutbudet på Sveaborgs restauranger och caféer är så god att det vattnas i munnen. Se information om restaurangernas servering här nedan eller direkt på restaurangernas och caféernas webbplatser. Vi rekommenderar att du bokar bord på förhand till matrestaurangerna.

Restaurang Suomenlinnan Panimo, kl. 12 – 21

En á la carte–meny finns samt en Kekrimeny till specialpriset 35 €. Kekrimeny:

  • Siklöja & Lax: laxpastrami, mousse på rökt siklöja, siklöjrom, smetana och rödlök med varm potatisrieska
  • Rostbiff på renkalv och ren-trattkantarellsauté, grillade morötter och lökstekt korn
  • Vaniljglass, frasig havre och varm kinuski

Boka bord här.


Café Vanille, kl. 13 – 19

Det hemtrevliga caféet ligger längs fästningens blå rutt i ett trähus i det ryska marketentarkvarteret. Caféet erbjuder läckra kakor, tårtor och övriga bakverk, dagens soppa, specialkaffe och läskedrycker.

Läs mera här. 


Bastion Bistro, kl. 12 – 22

Bastion Bistro ligger i en kasern av trä som byggdes för infanteriet 1892, en kort promenad från huvudbryggan på Sveaborg.

Boka bord här.


Suomenlinna Officersklubb, kl. 16 – 22

Sveaborgs Officersklubbs traditionella restaurang är öppen för medlemmar, men under Viaporin Kekri, kan man njuta av stämningen i baren och spisa i restaurangen mellan kl. 16.00 – 22.00.

Läs mera här.


Linna Bar, klo 14 – 23

På den hemtrevliga lokala krogen, inne i fästningens hjärta, kan man uppleva den sanna Sveaborg-andan och njuta av lokalbryggt öl och en bit mat. I Viaporin Kekri har man även bastun på gården, läs mera på program. Aarni Kivinen All Stars kommer att uppträdas på scenen under kvällen.

Läs mera här.


Adlerfelt, klo 12 – 22 (keittiö avoinna klo 20.30 saakka)

Adlerfelt firar Viaporin Kekri med utsökt mat och värmande drycker!

Bland annat erbjuds varm, kryddad cider, härligt ångande glühwein och värmande bouillabaisse-fisksoppa samt sammetsmjuk pumpasoppa från den förtjusande söta MUK-1-bilen på vår terrass som osar höststämning. Man kan även ta med soppan på en rundtur runt Sveaborg.

Restaurangen bjuder även på en tilltalande á la carte-meny samt en underbar fyrarättersmeny med säsongens färska, närproducerade råvaror i skördetidens anda. Menyns pris är 49 € och till menyn har man planerat ett spännande vinpaket 35 €.

Boka bord här. Du kan även ringa, tel. +358 41 3170998.


Borggårdens hemcafé – öppet endast under Viaporin Kekri, kl. 11–19 (eller så länge utbudet räcker till)

Dagen till ära öppnas på Stora Borggården i hus B37, vid dörr B4, ett hemcafé, som säljer varma och kalla drycker samt små salta och söta tilltugg att ta med sig. Hela utbudet är veganskt, och många godsaker är gjorda av höstens skörd. Gå från Borggården mot Tenaljen von Fersen och du ser trätrappan där du kan köpa med dig godsaker. Betalning med kontanter eller MobilePay.