Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Mitä sinä voit tehdä Suomenlinnan hyväksi? – Suomenlinnassa mietitään yhdessä tulevaisuuden toimenpiteitä

Suomenlinna on kaikkien omaisuutta, ja siksi kaikilla on osansa myös sen suojelussa. Suomenlinnan hoitokunta järjestää tänä vuonna työpajoja, joihin kutsutaan kaikki mukaan pohtimaan konkreettisia keinoja, joilla Suomenlinnan maailmanperintökohdetta kehitetään tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Työpajojen pohjalta laaditaan toimenpideohjelma linnoituksen tulevaisuutta varten. Ohjelma on osa Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelmaa.

– Mitä sinä voit tehdä Suomenlinnan hyväksi? Mitä toivot Suomenlinnasta vastaavien viranomaistahojen tekevän? Toivomme, että mahdollisimman moni Suomenlinnasta kiinnostunut tulee työpajoihin pohtimaan, millä käytännön keinoilla maailmanperintökohdetta kehitetään ja suojellaan. Linnoitus on eri asioita eri ihmisille: siellä sijaitsee koti, koulu, työpaikka, suosikkiravintola tai -kahvila tai -teatteri. Joku tulee nauttimaan Suomenlinnan luonnosta, joku historian siipien havinasta. Haluamme kuulla, mikä Suomenlinnassa on tärkeää kellekin ja miten se toteutuu, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan rakennuttajapäällikkö Anu Ahoniemi.

– Työpajojen pohjalta laaditaan toimenpiteitä, joilla Suomenlinnaa kehitetään tulevaisuudessa. Hoito- ja käyttösuunnitelmatyö tähtää siihen, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia hyvinvoivasta Suomenlinnasta. Meille on hyvin tärkeää, että toimenpiteitä kehittää mahdollisimman runsaslukuinen ja monipuolinen joukko ihmisiä.

Toimenpiteet perustuvat Suomenlinnan tulevaisuuden suuntaviivoihin, jotka 450 ihmistä laati viime vuonna yli 30 työpajassa ja tapaamisessa. Suuntaviivojen teemoiksi valikoituivat tältä pohjalta neljä teemaa: kaikkien Suomenlinna, historian merkitys ja paikan henki, Suomenlinna Helsingin kaupunginosana sekä palvelut Suomenlinnassa. Näitä suuntaviivoja viedään konkreettisemmalle tasolle neljässä työpajassa talven ja alkukevään aikana.

Kaikki työpajat järjestetään Suomenlinnassa. Ensimmäinen pidetään 6.2.2019 kello 16.30-18.30. Tilaisuudessa on kahvitus, mistä syystä pyydetään ilmoittautumisia. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

Osallistua voi myös kommentoimalla verkossa osoitteessa www.suomenlinnanhoitokunta.fi/hks.

Tämä verkostoissa tehtävä yhteistyö muodostaa Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelman, johon sisältyy myös verkkosivuilta löytyvä, laaja historian ja nykytilanteen kartoitus. Suunnitelman projektiryhmä koostuu Suomenlinnaa hallinnoivan valtion viraston, Suomenlinnan hoitokunnan sekä Museoviraston työntekijöistä.

Lisätietoja:

Kaikki uutiset