Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita marraskuussa 2015

Syksyn asukasillan materiaali tilattavissa

Suomenlinnan hoitokunta järjesti syksyn asukasillan lokakuun lopulla. Iltaan osallistui yli 50 suomenlinnalaista. Vuokralaiset pääsivät kevään asukasillan tapaan vaikuttamaan illan aiheisiin lähettämällä etukäteen kysymyksiä ja esittämällä niitä illan kuluessa. Illan tärkeimpinä teemoina olivat vuokrausmenettelyn päivitys ja kestävän matkailun toimenpideohjelman työstäminen. Lisäksi vuokralaisia opastettiin ylläpitojärjestelmä Granlund Managerin käyttöön. Asukasillan materiaalin voi tilata sähköpostitse osoitteesta vuokralaiset@suomenlinna.fi tai sen voi noutaa Suomenlinnan hoitokunnan asiakaspalvelusta osoitteesta Suomenlinna C 40. Lisätietoja: viestintäpäällikkö Satu Niemelä, satu.niemela@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 391.

Muutoksia Suomenlinnan hoitokunnan työntekijöiden vastuualueissa

Kari Koskela jatkaa isännöitsijänä. Hänen vastuullaan ovat isännöintipalvelut, mm. vuokraustoiminta ja toimitilahallinta sekä henkilö-, kiinteistö- ja asukasturvallisuus. Kari Koskelan vastuulla ovat myös sähkö, vesi ja kaukolämpö. Lisätietoja: isännöitsijä Kari Koskela, kari.koskela@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 303.

Petri Lyytikäinen
on aloittanut kunnossapitopäällikkönä Suomenlinnan hoitokunnassa. Petri Lyytikäinen ottaa vetovastuun uudesta Kunnossapitopalvelut -yksiköstä 1.1.2016 alkaen. Kunnossapitopalveluihin kuuluvat kiinteistöjen kunnossapito ja huolto sekä ympäristönhoito. Lisätietoja: kunnossapitopäällikkö Petri Lyytikäinen, petri.lyytikainen@suomenlinna.fi.

Ympäristötyönohjaaja Kirsi Masalin vastaa mm. siivoukseen koordinoinnista ja laadunvalvonnasta. Lisätietoja: ympäristötyönohjaaja Kirsti Masalin, kirsti.masalin@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 341.

Rantakasarmin ja Bastioni Bielken polkupyörien järjestäminen

Rantakasarmin, C1:n, edusta on siivottu syksyn lehdistä ja samalla polkupyörät on nostettu pois telineistä. Näin saadaan selville, mitkä polkupyöristä ovat hylättyjä. Tarkoituksena on tehdä tilaa polkupyörille, jotka eivät mahdu telineisiin. Vuokralaisia pyydetään siirtämään omat pyöränsä takaisin telineisiin. Jäljelle jäävät hylätyt polkupyörät siirretään säilytykseen kolmeksi kuukaudeksi ja sen jälkeen kierrätykseen. Samanlainen järjestely tehdään Bastioni Bielken, C 52:n, polkupyörille ja telineille marraskuussa. Lisätietoja: työnjohtaja Vesa Tuisku, vesa.tuisku@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 389.

Vuokrattavissa ateljee-asunto Länsi-Mustasaarella

Suomenlinnan hoitokunnalla on vuokrattavana ateljeeasunto (2h + k + wc + kph + ateljee) Länsi-Mustasaarella. Tarkemmat tiedot asunnosta löytyy hoitokunnan verkkosivuilta. Ateljeeasuntojen vuokrasopimukset tehdään viiden vuoden määräajaksi. Hakuaika päättyy 16.11.2015 klo 14. Taiteen edistämiskeskuksen Uudenmaan taidetoimikunta antaa lausunnon hakuehdot täyttäneistä hakijoista. Lausunnossa otetaan huomioon hakijoiden taiteellisen toiminnan laatu, työskentelyn laajuus ja vaikuttavuus. Lisätietoja: isännöitsijä Kari Koskela, kari.koskela@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 303 ja kiinteistösihteeri Marjo Hautamäki, marjo.hautamaki@suomenlinna.fi, 0295 338 373.

Pysäköintialueen laajennus Iso Mustasaarella on valmistunut

Pysäköintialueen laajennus Iso Mustasaarella venevajan C60 takana on valmistunut pieniä istutustöitä lukuun ottamatta. Pysäköintialueelle vastakkaisiin riveihin mahtuu yhteensä 18 autoa.  Suomenlinnan hoitokunnan tavoitteena on, että vain merkittyjä autopaikkoja käytetään luvattomien paikkojen sijaan. Lisätietoja: kulttuuriympäristökoordinaattori Iina Johansson, iina.johansson@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 322.

Pysäköintialue C 60

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Suomenlinna on elinvoimainen Helsingin kaupunginosa, jossa asuu 800 asukasta ja työskentelee vuodenajasta riippuen 400500 henkilöä. Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia käyntikohteita yli 800 000 vuosittaisella kävijällään.

Kaikki uutiset