Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Cafe Silossa näkyy yrittäjän kädenjälki

Cafe Silon terassilla päivän viimeiset asiakkaat istuvat vielä nauttimassa iltapäivän lämmöstä. Sisällä kahvilassa on jo tyhjentynyt. Yrittäjä Henna Väänäsen päivä ei kuitenkaan ole vielä ohi.

– Teen vielä sen yhden juustokakun, hän sanoo ohimennen puolisolleen Pekalle. Pekka Väänänen on jo aikeissa aloittaa tiskaamisen.

Cafe Silo sijaitsee puutalossa Suomenlinnan päälaiturin läheisyydessä. Talon rakensi alun perin leipomoksi marketentti Semenov vuonna 1888.

Myöhemmin rakennuksen omisti Osuusliike Elanto, joka piti siinä myymälää 1990-luvulle saakka. Monille suomenlinnalaisille ”Elannon talo” nimitys säilyi pitkään rakennuksen lempinimenä. Cafe Silo on puolestaan saanut nimensä Henna Väänäsen Keski-Suomessa sijaitsevan kotipaikan mukaan.

Haave omasta kahvilasta toteutui Suomenlinnassa

Henna Väänänen sylissään korillinen pulliaHenna Väänänen avasi Cafe Silon tammikuussa 2018 pitkään tyhjillään olleen myymälän tiloihin. Hieman myöhemmin hänen perheensä muutti kahvilan taakse remontoituun asuntoon. Hennan puoliso Pekka Väänänen on syntyperäinen suomenlinnalainen, minkä vuoksi muutto linnoitukseen tuntui luontevalta.

Henna Väänäselle on alusta asti ollut tärkeää tehdä kahvilan tuotteet itse. Itse tekemisen lisäksi Silon arvoihin kuuluu asiakkaan arvostaminen.

– Pidän kahvilaa suurella palolla ja toivon, että se välittyy myös asiakkaillemme.

Väänänen aloittaa leipomisen aamulla yleensä kahdeksan maissa. Cafe Silon perinteisiin suosikkeihin kuuluvat mustikkapiirakka, korvapuustit ja muut pullat. Viime aikojen uutuussuosikkeja ovat olleet sitruunapullat. Leivontatuotteiden kanssa on tarjolla Kaffa Roasteryn Cafe Siloon suunnittelemaa nimikkokahvia, jota voi myös ostaa mukaan.

Väänänen on useimpina päivinä töissä itse. Yllättäviin ruuhkatilanteisiin Väänäset ovat kehittäneet ratkaisun. Kahvilassa on pieni nappula, jota painamalla kotona alkaa soida musiikki. Silloin siellä olijan on riennettävä avuksi kahvilaan.

Villa Silossa voi majoittua ja nauttia linnoituksen rauhoittumisesta iltaan

Makuuhuoneeseen avautuvat puiste pariovet

Cafe Silon ulko-oven vieressä on toinen ovi. Sen takaa avautuu valoisa ja kodikas Villa Silo. Väänäset remontoivat kahvilan vieressä sijaitsevaan liiketilan majoitustilaksi keväällä 2020. Villa Silossa voi yöpyä 1-4 henkilöä kerrallaan.

Villa Silon sisustuksessa yhdistyvät merellisen luonnon värit ja puutalon rustiikkinen tunnelma. Olohuoneen ikkunoista näkyy vaaleanpunainen Rantakasarmin rakennus sekä pääraitti. Asunnossa on myös avokeittiö ja kylpyhuone.

Henna Väänäsen mukaan Villa Silo sopii hyvin esimerkiksi hääparille tai muille, jotka haluavat viettää lähiloman historiallisessa ympäristössä. Villa Silosta on matkaa keskustaan vain 15 minuuttia, mutta kaupungin hälinä ei sinne ulotu.

Siirry tästä Silon sivuille.

Kaikki uutiset