Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Haitallisia espanjansiruetanoita havaittu Suomenlinnassa

Suomenlinnassa on havaittu espanjansiruetanoita. Espanjansiruetana on Suomessa luokiteltu erittäin haitalliseksi vieraslajiksi, jonka leviäminen tulee ehkäistä. Etana voi aiheuttaa suuria haittoja kasveille; se syö koriste- ja hyötykasvien lehtiä, kukkia ja sipuleita.

Hoitokunta käy päivittäin keräämässä etanat nyt tiedossa olevilta esiintymisalueilta. Voit halutessasi auttaa hoitokuntaa espanjansiruetanoiden torjuntatyössä. Kerää etanat muovipussiin, ja toimita pussi tiivisti solmulla suljettuna rakennuksen C 62 päädyssä olevaan kannelliseen astiaan. Kerätessä kannattaa käyttää hanskoja.

Hoitokunta huolehtii etanoiden hävittämisestä. Älä laita etanoita tavalliseen roska-astiaan tai kompostiin. Huomioithan myös, että palsta- ja piha-alueilla ei saa käyttää torjunta-aineita etanoiden hävittämiseksi. Poiskeruu on tehokkain keino.

Espanjansiruetanaa ei tule sekoittaa Suomen alkuperäiseen lajistoon kuuluvaan ukkoetanaan. Lajien erottaminen voi olla hankalaa. Lue tuntomerkit ja lajitiedot löydät vieraslajiportaalista.

Lisätiedot:

  • ympäristönhoidon työnjohtaja Vesa Tuisku, puh. 0295 338 389
Kaikki uutiset