Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Iloinen Adlerfelt kutsuu nauttimaan

Adlerfeltin vaaleanpunainen kyltti näkyy Suomenlinnan pääraitille heti Tykistölahden sillan toisella puolella. Adlerfelt on nimetty 250 vuotta vanhan rakennuksen mukaan, jossa se sijaitsee.

Sisätila on saanut väriä maalatuista esineistä, joita on löytynyt rakennuksen ullakolta ja eri puolilta Suomenlinnaa. Pöydillä on Kauppatorilta haettuja tuoreita leikkokukkia. Rakennuksen sisäpihalla on puiden reunustama laaja terassi.

Adlerfeltiin on matkaa Tykistölahden vesibussilaiturista vain muutamia kymmeniä metrejä. Päälaiturista matka taittuu vajaassa kymmenessä minuutissa.

Mutkaton ja rento lähestymistapa on Adlerfeltin toiminnan ydin

Kaksi nauravaa naista ulkona

Adlerfeltin toiminnasta vastaa Lonnasta tuttu porukka, joka haluaa ilahduttaa myös Suomenlinnan kävijöitä ja asukkaita konstailemattomalla, herkullisella ruualla.

Adlerfeltin konseptia suunniteltaessa työntekijät istuivat yhdessä alas ja pohtivat, millaisessa paikassa haluaisivat itse pysähtyä.

Ravintolapäällikkö Hanne Halonen kertoo, että Adlerfelt on matalan kynnyksen kohde. Sinne voi poiketa lasilliselle tai jäädä syömään pitkän kaavan mukaan. Tärkeää on rento ja välitön tunnelma, jolle historiallinen ympäristö antaa uniikit puitteensa.

– Meille voi tupsahtaa ilman tarkempaa suunnitelmaa, ravintolatoimenjohtaja Tanja Aromäki täydentää.

Annokset on suunniteltu niin, että niitä on helppo yhdistellä ja jakaa. Yhtä oikeaa tapaa nauttia ruoka- ja juomalistan antimista ei ole.

– Jokainen voi tehdä niin kuin itse haluaa, tyyli on täysin vapaa, Aromäki sanoo.

Ruuassa ja juomassa panostetaan laatuun ja hyviin raaka-aineisiin

Ruokalistassa pyritään hyödyntämään sesongissa olevia kotimaisia raaka-aineita, minkä vuoksi lista vaihtuu tasaisin väliajoin. Hävikki pyritään minimoimaan. Myös raaka-aineiden alkuperä on aina tiedossa.

– Adlerfeltin ruokatuotteet ovat maukkaita ja hyvin tehtyjä, mutta helposti lähestyttäviä, Halonen kertoo.

Ruokalistan suosikkeja ovat olleet kalaruuat sekä lisukkeena tarjottava perunagnocchi. Itse tehty perunagnocchi paistetaan rosmariinilla maustetussa voissa ja siihen voi kuulemma jäädä koukkuun.

Viineissä on pyritty valitsemaan raikkaita ja laadukkaita, pääosin eurooppalaisia viinejä. Oluet on puolestaan valittu ensisijaisesti suomalaisilta panimoilta.

Sisäpihaterassin toisella laidalla on sinapinväriseksi maalattu puutalo. Sitä on tulevaisuudessa mahdollista vuokrata tilaisuuksiin aina kesäisin. Adler House -nimen saaneeseen tilaan mahtuu kerralla 80 juhlijaa. Adlerfelt hoitaa juhliin myös ruuat ja juomat.

Ympärivuotisesti palveleva Adlerfelt haluaa jättää asiakkaalle iloisen muistijäljen. Oli kyseessä sitten lyhyt piipahdus, pidempi viivähdys tai kesän tärkeimmät juhlat.

Siirry Adlerfeltin sivuille.

Kaikki uutiset