Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Isojen asuinrakennusten (B54, C76, C84 ja C83) peruskorjaukset alkavat vuonna 2020

Suomenlinnan asuinrakennukset B54, C76, C84 ja C83 menevät peruskorjaukseen alkaen vuonna 2020. Vielä ei olla päätetty, mistä rakennuksesta peruskorjaus aloitetaan.

Loppuvuoden 2018 aikana hoitokunta selvittää toteutuksen eri vaihtoehtoja ja alkaa etsiä peruskorjaukset tekeviä kumppaneita. Korjausten suunnittelu ja aikataulutus alkaa 2019.

Suunnitteluvaiheessa ratkaistaan muun muassa se, mitä taloissa korjataan, miten korjataan ja milloin korjataan. Näillä näkymin asukkaiden täytyy asua muualla jonkin aikaa. Pyrkimys on, että korjaukset aiheuttavat asumishaittaa mahdollisimman lyhyen aikaa.

Taustatyöt valmistumassa

Kesän aikana kaikkien rakennusten seinustoilla tehdyt arkeologiset kaivaukset ja maaperän haitta-ainetutkimukset on saatu valmiiksi. Näytteenoton tulosten perusteella määritellään maa-ainesten käsittelytarve tulevan peruskorjauksen yhteydessä.

Suunnittelua varten hoitokunta on laatimassa kaikista neljästä rakennuksesta rakennushistoriaselvityksen (RHS), joista C83:n ja C84:n selvitykset ovat lähes valmiit. C76:n ja B54:n osalta RHS:t tehdään kevään 2019 mennessä. Rakennushistoriaselvityksien tarkoituksena on selvittää etukäteen peruskorjauksia varten lähtötietoja rakennusten kunnosta. Valmiit rakennushistoriaselvitykset julkaistaan Suomenlinnan hoitokunnan nettisivuilla.

Peruskorjaushankkeen etenemisestä tiedotetaan säännöllisesti.

Lisätietoja:

  • Koko hankkeesta vastaavalta Suomenlinnan hoitokunnan restaurointipäällikkö Miia Perkkiö, puh. 0295 338 302 tai miia.perkkio@suomenlinna.fi
  • Arkeologisista kaivauksista ja maaperän haitta-ainetutkimuksista Suomenlinnan hoitokunnan maisema-asiantuntijalta Iina Johanssonilta, puh. 0295 338 322 tai iina.johansson@suomenlinna.fi
Kaikki uutiset