Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

JT-Linen vesibussin kyydissä näkee Helsingin saaristoa

Kauppatorilla kuuluu tuttuja torin ääniä: kirkuvia lokkeja, ihmisten puhetta, torimyyjien huutoja ja vesibussin moottorin hurinaa.

JT-Linen siniset vesibussit ovat tuttu näky Kauppatorin kolera-altaassa. JT-Line on alusmäärissä Suomen suurin vesibussiyritys, joka liikennöi toukokuusta syyskuun loppuun saakka. Yritys työllistää 50-60 työntekijää.

Juha Tiilikainen vesibussin edessä

JT-Linen yrittäjä ja toimitusjohtaja Juha Tiilikainen on työskennellyt merillä koko työuransa. Nuorena hän oli töissä Suomenlinnan lautalla ja Nesteen tankkialuksilla. Vuonna 1993 Tiilikainen päätti perustaa oman yrityksen.

– Olen ollut koko ikäni töissä merillä. Jotenkin kohtalo tähän johdatti, kertoo Tiilikainen.

Ensimmäinen Tiilikaisen hankkima vesibussi oli nimeltään Monika ja se liikennöi Kalastajatorpalta muun muassa Suomenlinnaan. Alussa hän ajoi vesibussia joka päivä itse.

Vuonna 1998 Tiilikainen hankki toisen aluksen ja aloitti liikennöinnin Pihlajasaareen. Kohteista viimeisimpänä mukaan tuli Vallisaari sen avauduttua vuonna 2016.

Nykyisin JT-Linella on 11 alusta. Suurin niistä on siipirattaalla varustettu Vispilä.

Saarihyppely on hyvä tapa tutustua merelliseen Helsinkiin yhdellä lipulla

JT-Linen reitit ovat muuttuneet ja laajentuneet vuosien saatossa. Nykyisin suosituin tuote on Island Hopping eli saarihyppely. Samalla lipulla voi poiketa sekä Vallisaaressa, Lonnassa että Suomenlinnassa.

JT-Linen vesibussit eivät ole osa Helsingin julkista liikennettä, vaan niihin on oma lippunsa. Vesibusseissa on A-oikeuksin varustetut kahviot, joten niissä voi nauttia aamiaisen tai vaikka lasin viiniä.

– JT-Linen vesibussin kyydissä Suomenlinnaa näkee enemmän mereltä. Kuninkaanportti näyttää hienolta meidän kyydistämme, Tiilikainen sanoo.

Suomenlinnassa vesibussi pysähtyy kahdessa laiturissa: Tykistölahdessa ja Kuninkaanportilla.

JT-Linella on monipuolinen asiakaskunta

JT-Linen vesibussit kuljettavat niin paikallisia, ulkomaalaisia, ryhmiä ja juhlavieraita.

Monet ryhmät varaavat paikan tiettyyn vesibussiin etukäteen paikan varmistamiseksi. Tiilikaisen mukaan etukäteisvaraus- ja laskutusmahdollisuus ovatkin yksi JT-Linen valttikortteja julkiseen liikenteeseen verrattuna.

Hääporukoiden, muiden juhlaseurueiden tai yritysryhmien on myös mahdollista varata kokonainen vesibussi ryhmälleen.

Vesibussi on monien Suomenlinnan asukkaiden valinta, sillä se kuljettaa suoraan linnoituksen keskelle ja on lauttaan verrattuna usein vähemmän ruuhkainen vaihtoehto.

Tiilikainen tekee nykyisin suurimman osan töistään JT-Linen toimistolla, mutta tarttuu edelleen ajoittain ruoriin. Kokonaan mereltä on vaikea pysyä poissa.

Siirry JT-Linen sivuille.

Kaikki uutiset