Tykkisluuppi Diana

Tykkisluuppi Diana merellä aurinkoisena kesäpäivänä.

Koe 1700-luvun meriseikkalu tykkisluuppi Dianalla, joka on rakennettu 1700-luvun piirustusten mukaan.

Lasten meriseikkailu – perhepurjehdus ajalla 27.6.-4.8.2018

  • Keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.30
  • Lisäksi elokuun lauantaisin 11.8, 18.8 ja 25.8.2018 kello 12.30

Lasten meriseikkailun aikana tutustutaan tykkisluuppi Dianaan ja 1700-lukuun. Luvassa on vauhdikas ja jännittävä laivamatka valistusajan Viaporiin amiraali Chapmanin kanssa. Purjehduksen aikana opetellaan myös Viaporin saaristolaivaston aluksella tarvittavia taitoja, kuten köysien vyyhteämistä ja solmujen tekoa sekä signaalimerkkejä. Purjehduksien aikana nähdään myös Suomenlinnaa mereltä käsin.

Purjehdus 1700-luvun tyyliin – yleisöpurjehdus ajalla 27.6.-4.8.2018

  • Keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 15.30
  • Lisäksi elokuun lauantaisin 11.8, 18.8 ja 25.8.2018 kello 15.30

Luvassa on amiraali Chapmain tahdittama mielenkiintoinen laivamatka valistusajan Viaporiin. Dianan purjehduksien aikana nähdään Suomenlinnaa mereltä käsin ja kuullaan saaristolaivaston kiehtovasta historiasta. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnutautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen.

Yleisö- ja perhepurjehduksen kesto ja lähtöpaikka

Purjehduksen kesto on noin 2 tuntia. Purjehdukset lähtevät Suomenlinnan Tykistölahden laiturista. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan).

Huomioitavaa

Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. Merellä voi olla tuulen vuoksi viileää lämpimänäkin päivänä. Mukaan on hyvä varata lämmin ja rento vapaa-ajan asu sekä matalat kengät. Sateen sattuessa on hyvä ottaa mukaan sadetakki. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo. Lapset saavat osallistua purjehdukselle vain aikuisen seurassa.

Yleisöpurjehduksien hinnat ja lipunmyynti

Tilauspurjehdukset

Tilauspurjehduksia järjestetään touko-syyskuussa 2018. Pyydä tarjous purjehduksesta Ehrenvärd-seuralta.

Lisätietoja:

Tutustu ruotsalaisen kauden historiaan

Merilinnoituksen rakentaminen Helsingin edustan saarille 1700-luvun puolivälissä oli Ruotsin valtion mittavin rakennushanke.

Ilmakuva kuivatelakasta.

Laivanrakennusperinne elää edelleen

Linnoitus oli 1700-luvulla Ruotsin saaristolaivaston tukikohta. Suomenlinnan telakka on yksi Euroopan vanhimmista edelleen toimivista allastelakoista.