Katukivetyksen tekoa

Kävijäpalveluita tuottaa joukko linnoituksen toimijoita

Suomenlinnassa toimii noin 30 matkailupalveluiden tuottajaa, joiden yhteistyöstä syntyy kävijän Suomenlinna-elämys. Monet näistä ovat pieniä, yhden hengen työllistäviä mikroyrityksiä ja joillekin matkailu on vain sivuelinkeino. Matkailuliiketoiminta on sesonkiluontoista. Kesä on vilkkainta aikaa, kun taas keväällä ja syksyllä kohteen yrittäjiä työllistävät erityisesti yritysasiakkaat. Selkeitä palveluryhmittymiä muodostavat ravintola – ja kahvilapalvelut, museo – ja näyttelypalvelut, vesiliikennepalveluita tuottavat toimijat sekä yksi majoituspalveluita tarjoava toimija.

Useilla taidealan toimijoilla ja taidekäsityöläisillä on toimitilat Suomenlinnassa. Myös heillä on tärkeä rooli toimijaverkostossa ja Suomenlinna -brändin luomisessa. Suomenlinnassa toimii yhteisöjä ja julkisia toimijoita, jotka vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti kävijäkokemukseen tai kohteen hoitoon Suomenlinnassa. Näihin kuuluvat Merisotakoulu, Suomenlinnan vankila, Viaporin Telakka ry, Suomenlinnaseura ja monet muut Suomenlinnassa toimivat yhdistykset. Monimuotoinen toimijaverkosto voi tiiviillä ja kunnianhimoisella yhteistyöllä saavuttaa tai jopa ylittää kävijöiden korkealle asetetut ennakko-odotukset.

Voit lukea lisää Suomenlinnan kävijöille suunnatuista palveluista ja tapahtumista linnoituksen omilta verkkosivulta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.