Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Kesävalvoja valvoo linnoituksessa läpi kesän

Suomenlinnan hoitokunnan palkkaama kesävalvoja kiertää saarilla tänäkin kesänä. Tänä vuonna kesävalvoja aloittaa työt hieman aikaisemmin ja jatkaa loppukesästä muutaman viikon pidempään kuin aiemmin. Kesävalvoja päivystää Suomenlinnan alueella 23.5.–31.8. maanantaista sunnuntaihin kello 18.00–2.00.

Kesävalvoja palvelee suomenlinnalaisia nyt kolmatta kesää. Hänen tehtävänsä on valvoa järjestyssääntöjen noudattamista ja ohjata kävijöitä maailmanperintökohteen arvon mukaiseen käytökseen.

Matkailuneuvojien kanssa yhdenmukaisiin sinisiin vaatteisiin pukeutunut kesävalvoja liikkuu saarilla jalkaisin ja polkupyörällä. Kesävalvojina toimivat kokeneet turvallisuusalan toimijat. Heillä ei ole kuitenkaan vartijan tai järjestyksenvalvojan toimivaltuuksia, vaan he toimivat oikeuttamisperusteilla (esim. hätävarjelu ja yleinen kiinniotto-oikeus).

Suomenlinnan asukkaat ja merilinnoituksessa työskentelevät voivat soittaa kesävalvojalle hänen työvuoronsa aikana. Hänelle kannattaa soittaa esimerkiksi, jos näkee avotulen tekoa tai humalaisten aiheuttamia häiriötilanteita. Kesävalvojan saa kiinni numerosta 0295 338 368. Kiireellisissä hätätilanteissa tulee aina soittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Lisätietoa:

Suomenlinnan hoitokunnan isännöitsijä Kari Koskela, puh. 0295 338 303

Kaikki uutiset