22.5.2017

Kesävalvojat aloittivat työnsä viikonloppuna

Suomenlinnan hoitokunnan palkkaama kesävalvoja kiertää Suomenlinnan saarilla tänäkin kesänä. Kesävalvoja työskentelee 20.5.-10.9.2017 maanantaista sunnuntaihin kello 18.00–2.00.
Kesävalvoja palvelee suomenlinnalaisia nyt neljättä kesää. Hänen tehtävänsä on valvoa järjestyssääntöjen noudattamista ja ohjata kävijöitä maailmanperintökohteen arvon mukaiseen käytökseen.

Suomenlinnan matkailuneuvojien kanssa yhdenmukaisiin sinisiin vaatteisiin pukeutunut kesävalvoja liikkuu saarilla jalkaisin ja polkupyörällä. Kesävalvojina toimivat kokeneet turvallisuusalan toimijat Joel Ruippo ja Aapo Kiuru. Heillä ei ole kuitenkaan vartijan tai järjestyksenvalvojan toimivaltuuksia, vaan he toimivat oikeuttamisperusteilla (esim. hätävarjelu ja yleinen kiinniotto-oikeus).

Kesävalvoja

Suomenlinnan asukkaat ja merilinnoituksessa työskentelevät voivat soittaa kesävalvojalle hänen työvuoronsa aikana. Hänelle kannattaa soittaa esimerkiksi, jos näkee avotulen tekoa tai humalaisten aiheuttamia häiriötilanteita. Kesävalvojan saa kiinni numerosta 0295 338 368. Kiireellisissä hätätilanteissa tulee aina soittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Kaikki uutiset