Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Ohjeet Siivouspäivän viettoon Suomenlinnassa 27.8.

Elokuussa 27.8. vietetään jälleen valtakunnallista Siivouspäivää, joka on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä, kierrättämiselle pyhitetty tapahtuma. Asukkailla on kirpputorin lailla mahdollisuus tyhjentää kotiaan ylimääräisistä tavaroista ja myydä tai antaa ne eteenpäin sekä itse tehdä edullisia löytöjä.

Oman myyntipisteen voi perustaa vapaasti vaikka omalle pihalleen, kotiinsa, kadulle tai luvanvaraisesti toimitiloihin. Myyntitoiminta edellyttää rekisteröitymistä Siivouspäivän kotisivuilla. Ilmoittautumisen yhteydessä mm. lajitellaan tuotteet kategorioihin ja määritellään oman pisteen aukioloaika. Myyntipaikka merkitään yleiselle kartalle, jotta muut voivat helposti löytää sen.

Suomenlinnassa elämme erityisessä ympäristössä, mistä johtuen Siivouspäivän vietolle on tiettyjä rajoituksia ja toiveita.

Myyntipaikan voi muutoin valita vapaasti, mutta Suomenlinnaan tutustuvien vierailijoiden viihtyvyyden tähden seuraavat alueet rauhoitetaan kirpputori- ja kierrätystoiminnalta: Rantakasarmin edusta, kirkon alue, Tykistölahden ja bastioni Hyveen alue, Ehrensvärdin hauta-alue sekä Kuninkaanportti. Myös puistot ja vuokrattavien kokous- sekä juhlatilojen läheiset tie- ja viheralueet tulee rauhoittaa. Yhteisten piha-alueiden asuinrauhaa tulee kunnioittaa, eikä maastoon saa pystyttää rakenteita tai kylttejä.

Päänähtävyysreitin eli ns. Sinisen reitin varrella myyntipaikkoja saa pystyttää Rantakasarmin takaiselle aukiolle, Ison Mustasaaren leikkipuiston kulmaan ja B 34 kesäkauppojen edustalle.

Siivouspäivänä on mahdollisuus tuoda veloituksetta sekajätettä sekä pienelektroniikkaromua hoitokunnan tarjoamiin kierrätyspisteisiin, jotka ovat Iso-Mustasaaren Paraatikentällä, Länsi-Mustasaaren pihalla ja Susisaaren Poliisikoulun pihalla. Mikäli hoitokunta joutuu siivoamaan yleistiloihin jätettyjä tavaroita, peritään siitä jätelajin mukainen maksu.

Katso tarkemmat ohjeet ja sallitut myyntipaikat Suomenlinnan alueella tästä yleisohjeesta.

Lisätietoa Siivouspäivästä ja ilmoittautuminen osoitteessa siivouspaiva.com.

Kirpputorien järjestäminen Suomenlinnan ulkotiloissa muina aikoina kuin valtakunnallisina

Siivouspäivinä on kielletty.

Lisätietoja:

  • Suomenlinnan hoitokunnan kulttuuriympäristökoordinaattori Iina Johanssonilta, puh. 0295 338 322
  • Suomenlinnan kokous- ja juhlatilojen myyntipalvelu, puh. 0295 338 420 tai tapahtumat@suomenlinna.fi
Kaikki uutiset