Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Osa Kustaanmiekan vallivyöhykkeestä on suljettu

Kustaanmiekan vallivyöhykkeen patteri 2:n osuus on suljettu kokonaan. Sulkemisen syynä ovat laajat eroosiovauriot ja myyrien tekemät tuhot. Kyseisellä alueella on vaaran paikkoja, joista osaa on vaikea havaita maastossa kulkiessa. Viimeisin turvallisuustarkastus Kustaanmiekalla tehtiin vain kaksi kuukautta sitten, jolloin alue todettiin vielä turvalliseksi. Nyt tilanne on muuttunut ja vallivyöhykkeellä aloitetaan useita kuukausia kestävä linnoitusrakenteiden peruskorjaushanke.

Asukkaita ja Suomenlinnan saarilla työskenteleviä pyydetään sekä oman että kävijäturvallisuuden vuoksi pysymään poissa suljetulta alueelta.

Kustaanmiekan suljettu vallivyöhyke

Lisätietoja: kulttuuriympäristökoordinaattori Iina Johansson, iina.johansson@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 322

 

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Suomenlinna on elinvoimainen Helsingin kaupunginosa, jossa asuu 800 asukasta ja työskentelee vuodenajasta riippuen 400500 henkilöä. Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia käyntikohteita yli 800 000 vuosittaisella kävijällään.

Kaikki uutiset