Ajankohtaista

Osallistu WWF:n Earth Houriin la 19.3.

WWF järjestää jälleen maailman suurimman ilmastotapahtuman, Earth Hourin. Sinäkin voit osallistua!

Earth Houria vietetään lauantaina 19. maaliskuuta kello 20.30-21.30 jo kymmenettä kertaa. Yksinkertaisimmillaan tapahtumaan voi osallistua sammuttamalla valaistuksen tunnin ajaksi osoituksena huolestaan ilmaston puolesta.

Vuonna 2015 Earth Houriin osallistui satoja miljoonia ihmisiä sekä tuhansia yrityksiä, kaupunkeja, maamerkkejä ja oppilaitoksia ympäri maailmaa. Suomessa tapahtuma tavoitti peräti 1,5 miljoonaa ihmistä. Myös Unescon maailmanperintökohteet ovat perinteisesti osallistuneet tapahtumaan. Esimerkiksi viime vuonna mukana oli lähes 40 maailmanperintökohdetta, kuten Akropolis-kukkula sekä Edinburgin linna.

Viime vuonna myös Suomenlinna oli mukana, ja toivottavasti tänäkin vuonna valot sammuvat mahdollisimman monissa kodeissa. Myös Suomenlinnan kirkon valot sammuvat Earth Hourin ajaksi.

Tänä vuonna Earth Houria vietetään Suomessa teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. WWF kannustaa ihmisiä paitsi sammuttamaan valonsa myös viettämään illan kynttilänvalossa ilmastoystävällisen ruuan äärellä.

Sosiaalisessa mediassa tapahtumaan voi osallistua kotimaassa hashtagilla #EarthHourSuomi. Lisäksi osallistujat voivat ilmoittautua mukaan vaikka jo nyt merkkaamalla karttaan valomerkin.

Lisätietoa WWF:n Earth Hourista saa tapahtuman nettisivulta.

Kaikki uutiset