Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Pelastusviranomaisten yhteystietoja sekä poliisin terveiset

Kiitos kaikille turvallisuusiltaan 25.10. osallistuneille hyvistä kysymyksistä ja keskustelusta. Jaettavaa materiaalia illasta ei ole. Tilaisuudessa keskityttiin puhuttuihin esityksiin ja keskusteluun. Jos haluat lisätietoa aiheesta, tekstin lopusta löydät yhteystiedot eri vastuuviranomaisille.

Tilaisuuden päätteeksi suunniteltu alkusammutusharjoitus siirretään toiseen ajankohtaan, ja tästä aiheesta tulee lisätietoa lähiaikoina.

Paikalla 25.10. olivat edustajat vastaamassa kysymyksiin pelastusasioista ja ensihoidosta. Poliisin edustajan oli tarkoitus osallistua turvallisuusiltaan, mutta äkillisen, yllättävän tilanteen vuoksi paikalle tulossa ollut komisario joutui jäämään muualle virkatehtäviin. Poliisi välitti pois jäämisestään pahoittelut ja toimitti yhteenvetona omasta toiminnastaan Suomenlinnassa alla olevan tekstin:

Helsingin poliisi vastaa Suomenlinnan turvallisuudesta ja sinne mahdollisesti kohdistuvien hälytystehtävien hoitamisesta aivan samalla tavalla kuin kaupungin muillakin alueilla. Poliisi saapuu saarelle tilanteen edellyttämällä kiireellisyydellä ja tällöin tapauskohtaisesti harkitsemme kaikkien käytettävissä olevien reittien käyttöä. Poliisi ei ole siis tehnyt mitään kategorista ratkaisua huoltotunnelin käytön suhteen, vaan sekin on yhtenä kulkuvaihtoehtona olemassa, jos tilanteen kiireellisyys ja vakavuus sitä edellyttää. Normaaleissa, kiireettömissä valvontatehtävissä emme tunnelia toistaiseksi käytä, vaan silloin saareen tullaan joko lautalla tai veneellä.

Suomenlinna on poliisin näkökulmasta yksi rauhallisimmista alueista Helsingissä. Hälytystehtäviä alueelle on todella vähän. Poliisi ei kuitenkaan jätä huomioimatta alueen erityispiirteitä ja haastavuutta (suuret kävijämäärät, haastavat kulkuyhteydet ym.) vaan pyrimme jatkuvasti kehittämään näkyvyyttämme ja toimintaamme myös Suomenlinna huomioiden. Tästä esimerkkinä mainittakoon vaikka mahdollisen poliisiajoneuvon sijoittaminen saarelle venepoliisin miehistön nopeamman saarella liikkumisen turvaamiseksi. Tätä asiaa parhaillaan selvitetään hoitokunnan kanssa.

Lisätietoja turvallisuusasioista aiheen mukaan:

  • Pelastusasioista Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen aluepäällikkö Yrjö Niiranen, puh. 09 310 30240 tai yrjo.niiranen@hel.fi
  • Ensihoidon asioista tietoa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakalan kautta, puh. 09 310 30035 tai taisto.hakala@hel.fi
  • Poliisin asioista Helsingin poliisin ylikomisario Jere Roimu, jere.roimu@poliisi.fi
Kaikki uutiset