Ajankohtaista

Poikkeusliikenne ja Kustaanmiekan sulkualue 21.8.2019

Keskiviikkona 21.8. Putin vierailee Helsingissä ja Suomenlinnassa. Kauppatori suljetaan, joten liikennöinti Suomenlinnaan tapahtuu Katajanokalta ja Hakaniemestä.

HSL:n lautta kulkee Katajanokan ja Suomenlinnan välillä koko päivän. Ensimmäinen lautta ajetaan Katajanokalta kello 6.20 ja viimeinen kello 2.00 Suomenlinnasta. Avaa pdf-aikataulu tästä.

JT-Linen vesibussi kulkee koko päivän Hakaniemestä Suomenlinnan Tykistölahteen. Katso aikataulu JT-Linen sivuilta. Huomioithan, että HSL:n liput eivät käy JT-Linen vesibusseissa.

Saapumiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa, sillä Hakaniemen ja Katajanokan laitureille saattaa muodostua ruuhkaa.

Poikkeuspäivänä ei täysin esteetöntä kulkua lauttoihin

Huoltolautta Ehrensvärdillä kello 6.00-15.40 kulku on esteetöntä eli esimerkiksi kaikki pyörätuolit ja lastenvaunut voivat kulkea huoltolautalla. Sen sijaan kulku HSL:n lautoilla kello 15.45-2.20 ei ole täysin esteetöntä. Tällä aikavälillä Suomenlinnan ja Katajanokan huoltolaitureiden väliä kuljetaan poikkeuksellisesti Suokki- ja Tor-lautoilla.

Suokkiin pääsee käsikäyttöisillä pyörätuoleilla. Toriin pääsee joillakin käsikäyttöisillä pyörätuoleilla, muttei kaikilla. Kumpaankaan lauttaan ei pääse sähkökäyttöisellä pyörätuolilla.

Suokilla voivat kulkea kaiken levyiset lastenvaunut. Toriin mahtuvat ainoastaan kapeat lastenvaunut. Yllä olevasta pdf-aikataululiitteestä voi katsoa, mikä lautta on milloinkin vuorossa.

Polkupyörän kuljettaminen

Polkupyörää voi kuljettaa HSL:n lautassa tavalliseen tapaan koko päivän. Huoltolauttaan pääsee ajamaan pyörällä normaalisti. Suokkiin ja Toriin saa tuotua pyörän, mutta pyörällä ei pääse suoraan ajamaan lauttoihin, vaan pyörä täytyy taluttaa lauttaan.

Lisätietoja lautoista voi kysyä SLL:n asiakaspalvelusta numerosta 09 3102 1000.

Vesibussi on esteetön

JT-Linen vesibusseihin pääsee sekä pyörätuoleilla että lastenvaunuilla. Polkupyöriä vesibussissa ei voi kuljettaa.

Kustaanmiekan sulku

Poliisi eristää Suomenlinnan A-saaren eli Kustaanmiekan alkaen 21.8. kello 6.30. Eristys jatkuu myöhäiseen iltaan saakka. Kustaanmiekan asukkaille on kerrottu asiasta erikseen jo etukäteen. Kuninkaanportin laituri ei ole käytössä. Saarelle ei voi rantautua omalla veneellä.

Ilmailua rajoitettu laajasti

Suomenlinnan ilmatilan käyttöä rajoitetaan aina osin, mutta 21.8. rajoitukset ovat tavallista laajempia aina kello 24.00 saakka. Rajoitus koskee myös kaikenlaisia droneja.

Lue lisää poliisin tiedotteesta tämän linkin kautta.

Palvelut ovat avoinna

Suomenlinnan palvelut ovat avoinna muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Aukiolot voi tarkistaa kalenterista. Siirry kalenteriin tästä.

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee poikkeuksellisesti Suomenlinna-museossa Rantakasarmin sijaan. Suomenlinna-museo on merkitty matkailijan karttaan numerolla 18. Avaa pdf-kartta tästä.

Kaikki uutiset