Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Ravintola Suomenlinnan Panimo tarjoaa rehtiä ruokaa ja paikan päällä tehtyä olutta

Lautan lähestyessä Suomenlinnaa voi jo kaukaa erottaa vaaleanpunaisen Rantakasarmin. Rantakasarmiin ja siellä sijaitsevaan Ravintola Suomenlinnan Panimoon on päälaiturista vain muutaman askeleen matka.

Panimotoiminnalla on Suomenlinnassa pitkät perinteet. Jo 1700-luvulla olut oli osa linnoitustöihin osallistuneiden sotilaiden palkkaa. Nikolai Sinebrychoff perusti panimon Suomenlinnaan 1800-luvun alussa. Suomenlinnan Panimo ja Ravintola Suomenlinnan Panimo jatkavat linnoituksen panimoperinnettä.

Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Suomenlinnan Panimo ovat kaksi eri yritystä, vaikka yhteistyö onkin tiivistä. Suomenlinnan Panimo on perustettu vuonna 1995 ja Ravintola Suomenlinnan Panimo pari vuotta myöhemmin vuonna 1997. Ravintola on vuodesta 2017 lähtien ollut osa Ravintolakolmio -konsernia.

Panimon hanaoluet valmistetaaPuolikuva Anne Leppäsestän paikan päällä

Ravintola Suomenlinnan Panimon ravintolapäällikkönä työskentelee Anne Leppänen. Hänen mukaansa ravintola eroaa monista muista juuri panimotoiminnan vuoksi.

– Suurin osa meillä hanassa myytävistä oluista valmistetaan täällä paikallisesti, suoraan tuossa seinän takana, Leppänen kertoo.

Ravintolan hanassa on yleensä aina Höpken Pils -pilsneri, jota myydään hanassa eniten. Toinen suosikki on vehnäolut Piper Wit. Kolmanteen hanaan vaihdetaan olut aina kausittain.

Panimon tiloihin on mahdollista tilata panimokierros Ravintolakolmion myyntipalvelun kautta.

Ruokalista on saanut vaikutteita linnoituksen historiasta

Ravintolassa halutaan tarjota maukasta ja laadukasta ruokaa. Palvelua Leppänen kuvailee rennon rempseäksi.

– Meillä voi poiketa nopeasti lounaalle tai oluelle, romanttiselle illalliselle kumppanin kanssa tai järjestää vaikka yritystapaamisen.

Ruokalista muuttuu kausittain. Keväällä tarjolla on parsaa ja syksyllä rapuja. Tuttuja suosikkiannoksia listalla on aina. Perinteisiin suosikkeihin kuuluu toast skagen, lohikeitto sekä päivän tuore kala. Listan uusin tulokas on burgeri. Vegaaninen vaihtoehto on myös aina tarjolla.

Leppänen kertoo, että annoskoot saavat varmasti nälän lähtemään. Samalla hän kannustaa lähtemään ravintolamatkalle meren yli.

– Vain viidentoista minuutin lauttamatka saa tuntemaan kuin olisi aivan toisessa maassa. Voit nauttia vehreydestä, vanhoista rakennuksista, ihanista palveluista ja vain olla, sanoo Leppänen.

Ravintolakolmio ylläpitää myös samassa rakennuksessa sijaitsevaa Viaporin Deli & Caféta. Deli tarjoilee päivittäin lounasta sekä erilaisia makeita ja suolaisia leipomuksia. Delistä voi ostaa Panimon oluita myös mukaan.

Molemmat kohteet ovat avoinna ympärivuotisesti.

Siirry Ravintola Suomenlinnan Panimon sivuille.

Siirry Viaporin Deli & Cafén sivuille.

Kaikki uutiset