Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Siivouspäivä Suomenlinnassa lauantaina 29.8.2015

Siivouspäivä on valtakunnallinen kierrätys- ja kirpputoripäivä, jolloin ihmiset voivat myydä, ostaa ja vaihtaa tavaroita kaduilla, pihoissa ja kodeissa. Siivouspäivää vietetään kaksi kertaa vuodessa, toukokuussa viikkoa ennen koulujen päättymistä sekä elokuun viimeisenä lauantaina.
Suomenlinna on muusta Helsingistä poiketen yhden maanomistajan, Suomen valtion, aluetta ja myös UNESCON maailmanperintökohde. Linnoituksessa Siivouspäivä noudattaa pääosin samoja sääntöjä kuin Manner-Helsingissä, mutta myyntipaikkojen osalta kohteen isännällä on muutama toivomus ja rajoitus. Kirpputorien järjestäminen Suomenlinnan ulkotiloissa muina aikoina kuin valtakunnallisina Siivouspäivinä on kielletty. Maailmanperintökohteen ulkoalueen rajaaminen omaan käyttöön edellyttää hoitokunnalta haettavaa ulkoaluelupaa.

Myyntipaikat
Myyntipaikan saa valita itse, mutta linnoitukseen samaan aikaan tutustuvien vierailijoiden vuoksi ikonipaikat rauhoitetaan kirpputori- ja kierrätystoiminnalta. Päänähtävyysreitin, Sinisen reitin, varrelle myyntipaikkoja ei saa pystyttää (lauttaranta ja Kuninkaanportti mukaan lukien). Poikkeuksena on Ison Mustasaaren leikkipuiston kulma ja B 34 kesäkauppojen edusta. Myös vuokrattavien kokous- ja juhlatilojen sekä kirkon läheiset alueet tulee rauhoittaa. Yhteisten piha-alueiden asuinrauhaa tulee kunnioittaa. Maastoon ei saa pystyttää rakenteita eikä kylttejä.

Jätteiden keräyspisteet
Hoitokunta toimittaa Siivouspäivänä sekajätteelle ja SER-romulle keräysastioita kahteen paikkaan: Ison Mustasaaren Paraatikentälle ja Länsi-Mustasaaren pihalle. Lisäksi Poliisikoulun pihalle toimitetaan pieni sekajätelava. Jätteitä voi tuoda näihin pisteisiin Siivouspäivän aikana. Keräysastiat poistetaan Siivouspäivää seuraavana sunnuntaina.
Vaarallista jätettä ei saa tuoda sekajätteen ja SER-jakeen keräysastioihin. Vaarallisen jätteen noudosta on sovittava aina erikseen kiinteistönhuollon kanssa.

Kierrätys
Kierrätettävät tavarat voi laittaa oman myyntipöydän yhteyteen. Hoitokunnan keräysastioihin päivän päätteeksi tuotu tavara toimitetaan ns. talkoojätteenä jäteasemalle.

Siivouspäivä.com
Tapahtuman organisoitumista palvelee Siivouspaiva.com -nettisivusto, jossa on tarkat ohjeet osallistujille. Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspaiva.com sivustolla.
Myyntipaikkojen tulee sijaita kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen.

Lisätietoja ja neuvoja Siivouspäivästä Suomenlinnassa antavat hoitokunnan myynti- ja tapahtumaneuvojat, puh. 0295 338 420, tilavuokra@suomenlinna.fi.

Kaikki uutiset