Ajankohtaista

Suomenlinna juhlii museoitaan Kustaan päivänä 6.6. – ilmainen sisäänpääsy kaikkiin museoihin

Suomenlinnassa voi paitsi nauttia historiallisesta miljööstä, merellisistä maisemista ja monipuolisesta ravintola- ja kahvilatarjonnasta, myös vierailla kuuden museon näyttelyissä. Unescon maailmanperintökohteen kattavaa museotarjontaa juhlistetaan Kustaan päivänä 6.6., jolloin linnoituksessa vietetään jälleen museopäivää. Kaikkiin kuuteen museoon on tuolloin ilmainen sisäänpääsy, ja museot ovat avoinna aina iltakahdeksaan saakka.

Museokävijöitä riittää muulloinkin kuin kesäkuukausina

Linnoituksen päämuseo, Suomenlinnan tarinan kertova Suomenlinna-museo palvelee kävijöitä ympäri vuoden. Muissakin museoissa kävijöitä on kiivaimman kesäsesonginkin jälkeen niin paljon, että lähes kaikki museot ovat pidentäneet aukiolojaan vähintään syyskuun loppupuolelle saakka.

Lapsiperheiden ehdoton suosikki on linnoitukseen museoitu sukellusvene Vesikko, jossa pääsee kokemaan, miltä tuntuu olla oikean sukellusveneen sisällä. Ehrensvärd-museo kertoo linnoituksen ruotsalaisen kauden historiasta. Suomalaisen sotilaan ja Suomen armeijan vaiheisiin pääsee tutustumaan Sotamuseon Maneesissa. Lelumuseo puolestaan on kaikkien nostalgiannälkäisten unelmakohde: esillä on suomalaisen leikin historiaa aina 1800-luvun alusta saakka. Tullimuseo taas valottaa tullauksen ja salakuljetuksen historiaa.

–Suomenlinnan museoiden kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti vuosi vuodelta, kertoo linnoituksen matkailupalveluiden kehittämistä koordinoiva Milla Öystilä Suomenlinnan hoitokunnasta. –Suomenlinnassa vierailee tätä nykyä koko ajan enemmän kävijöitä myös talvikuukausina. Lelumuseo suosittuine kahviloineen aikookin tulevana syksynä ja talvena pitää ovensa avoinna aiempaa useampina viikonloppuina, sillä asiakkaita riittää myös kesän ulkopuolella, Öystilä kertoo.

Yhteislipulla museoihin edullisesti

Suomenlinnan museoissa voi vierailla edullisesti koko kesän ajan yhteislipulla. Kaikkien museoiden yhteislippu maksaa 18 euroa ja se on voimassa aina syyskuun loppuun saakka. Yhteislipun ostaja voi siis halutessaan jakaa museovierailut useammalle Suomenlinnan-käynnille. Lisäksi kaikissa linnoituksen museoissa käy myös Museokortti.

 

Lisätietoja:
Milla Öystilä, kehittämiskoordinaattori, Suomenlinnan hoitokunta (milla.oystila@suomenlinna.fi, puh. 0295 338 372)

www.suomenlinna.fi/museot

Kaikki uutiset