Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Suomenlinna-korttia ei enää jaeta

Suomenlinnan hoitokunta ei enää jaa Suomenlinna-korttia, sillä aika on elänyt kortin käyttötarpeen ohi.

Alun perin kortti tuli käyttöön, jotta saarelaiset pääsivät jonon ohi lauttaan ja saivat kuljetettua pyöränsä ilmaiseksi lautalla. Kortilla sai myös alennushinnalla JT-Linen kausikortin sekä ennakkolippuja Ryhmäteatterin kesäteatterin asukasnäytökseen.

Lauttajonoja ei voi tällä erää ohittaa millään keinolla, mutta lauttaliikenteestä vastaava HSL pohtii asian ratkaisua. Suomenlinnan hoitokunnan jakamalla kortilla jonojen ohi ei ole päässyt vuosiin. JT-Linen kausikortin hinta on nykyään sama kaikille käyttäjille huolimatta asuinpaikasta, ja Ryhmäteatteri tiedottaa ennakkolipuistaan suoraan suomenlinnalaisille.

Pyöränkuljetusta varten hoitokunta on jo pitkään jakanut erillistä pyöräkorttia, jonka saa aina vuodeksi kerrallaan hoitokunnan toimistolta. Näitä jaetaan jatkossakin tavalliseen tapaan linnoituksessa asuville hoitokunnan asiakaspalvelussa.

Suomenlinna-korttia on voinut käyttää joissain saaren ravintoloissa paikallisalennuksen saadakseen. Ainoastaan tämän syyn vuoksi hoitokunta ei valitettavasti voi pitää yllä järjestelmää, joka nykyään toimiakseen vaatisi lisäksi joitakin muutoksia. Paikallisalennus ravintoloissa on asukkaiden ja ravintoloitsijoiden välinen asia, eikä virasto ota siihen kantaa.

Virasto on päättänyt Suomenlinna-kortin jakelun lopettamisesta jo aikaa sitten, mutta asiasta ei ole viestitty asianmukaisesti. Pahoittelemme huonoa viestintää aiheesta.

Lisätietoja:

Kaikki uutiset