Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Suomenlinna on merellinen karkki kesäisessä Helsingissä

Oletko jo tehnyt kesäretkisuunnitelmasi vai onko lomakalenterissasi vielä tilaa? Asut sitten Helsingissä tai matkakohteenasi on Helsinki, astu lauttaan tai vesibussiin ja matkusta merelliseen Suomenlinnaan!

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on kaikkien yhteinen aarre ja avoinna elämyksien etsijöille ympäri vuoden. Kokosimme yhteen kesäisimpiä vinkkejä ja ajankohtaisimpia elämyksiä ja kutsumme sinut kesän viettoon Helsingin saaristoon. Tule suunnitellusti tai suunnittelematta, Suomenlinna tarjoilee parastaan!

Viihdy kaupunkiluonnossa

Suomenlinna on merelle tähyilystä nauttivan kohde meren ympäröidessä linnoitusta joka puolelta. Vesilintujen bongarit voivat kerätä helposti pisteitä havainnoistaan Suomenlinnan retkellä. Linnoituksen puistot ja viheralueet tarjoavat suojaa auringolta ja levähdyspaikan päiväretkeläiselle. Iltakävely auringonlaskun aikaan vallialueella rauhoittaa ja aamuruskon metsästäjät voivat jäädä yöksi Hostel Suomenlinnaan tai Villa Siloon. Merimatkan voi toki tehdä myös aamutuimaan ja silloin voi lautan kannella matkustaen häikäistyä idästä nousevan auringon sillasta. Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täältä.

Nauti kulttuurista

Suomenlinnan kuusi museota, taidegalleria, kesänäyttelyt ja musiikkitapahtumat ovat kattaneet kulttuurin pöydän kaikille aisteille. Elokuinen jazzmusiikin festivaali Viapori Jazz, Ryhmäteatterin kesäteatterinäytös Kuten haluatte ja keramiikkatyöhuone Pot Viaporin 50-vuotisjuhlanäyttely ovat esimerkkejä Suokin kulttuurikesästä. Kaikki tämä ja paljon muuta esitellään Suomenlinnan tapahtumakalenterissa. Siirry tästä tapahtumakalenteriin. Siirry tästä museoiden esittelyihin.

Jokainen tapahtumapaikka huokuu historiaa, sillä ovathan areenoina Tenalji von Fersen, Hyvän Omantunnon linnake tai vaikka vanha lentokonetehdashalli. Ja kun saavut Suomenlinnaan, muurit ja rakennukset eri vuosisadoilta näyttäytyvät autenttisina ja huokuvat omia tarinoitaan kävijöille.

Opi uutta ja matkusta ajassa

Opastettu kävelykierros vie 1700-luvun Sveaborgiin, 1800-luvun Viaporiin ja 1900-luvun Suomenlinnaan. Kävelykierroksella kuljetaan historiallisilla paikoilla pääosin Susisaaren ja Kustaanmiekan alueella, poiketaan Suurella linnanpihalla, aikoinaan maailman suurimpiin kuuluneella kuivatelakalla ja kuullaan monta tarinaa linnoituksen kiehtovasta menneisyydestä. Myös lapsille ja lapsenmielisille on oma kierroksensa. Lasten seikkailukierroksella etsitään Kuningas III kadonnutta aarretta. Varaa liput ennakkoon Ehrensvärd-seuralta ja varmista paikkasi opastuksilla. Siirry tästä varaamaan lippuja.

Aikamatkailua myös mobiilipelin avulla

Aikamatka Suomenlinnaan -mobiilipelissä aikamatkaaja on kadottanut aikakoneensa osia pitkin Suomenlinnaa ja nyt sinä Suomenlinnassa vieraileva voit etsiä kadoksissa olevat palat. Lataa siis peli omasta sovelluskaupastasi ilmaiseksi käyttöösi ja seikkaile sen avulla Suomenlinnassa. Pelin löydät sovelluskaupasta nimellä Aikamatka Suomenlinnaan. Peli on suunnattu noin 5.-6.-luokkalaisille, mutta myös aikuisille Suomenlinnan kävijöille se soveltuu hyväksi matkaoppaaksi nähtävyyksien äärelle. Kuva: Kari Ylitalo.

Herkuttele ravintoloissa ja kahviloissa

Linnoituksen lukuisat kahvilat ja ravintolat ovat kattaneet pöytänsä kesäherkuin. Maistele myös paikallisen panimon oluita, nauti tunnelmasta terasseilla ja kerää omia makumuistojasi merilinnoituksen herkkupöydissä. Siirry lukemaan lisää verkkosivujemme ravintolat- ja kahvilat -osiosta.

Parhaat vinkit Suomenlinnan omilta matkailuneuvojilta

Matkailuneuvojamme antavat mielellään vinkkejä ja suosituksia, jotta saat vierailustasi kaiken irti ja vietät ihanan päivän Suomenlinnassa. Matkailuneuvonnassa on myös maksuton Suomenlinnasta kertova johdantonäyttely ja neuvonnasta saat mukaasi esitteitä, karttoja ja Suomenlinna-bingoja. Voit bongata neuvojamme myös linnoituksen ulkoalueilta, joten parhaita vinkkejä on helposti saatavilla.

Millainen on Sinun Suomenlinnasi?

Tule tänä kesänä ja ihastu iäksi!

Siirry lukemaan lisää kulkuyhteyksistä Suomenlinnan verkkosivuilta.

Kaikki uutiset