Ajankohtaista

Suomenlinnalle
Helsinki Travel Award -palkinto 

Helsingin ja sen lähialueiden matkailua edistävä Helsingin Matkailusäätiö on myöntänyt Suomenlinnalle Helsinki Travel Award -palkinnon. Palkintoa olivat vastaanottamassa koko Suomenlinnan toimijaverkoston puolesta matkailuasiantuntija Milla Öystilä (Suomenlinnan hoitokunta), toiminnanjohtaja Petra Miessmer (Hostel Suomenlinna ja Suomen leirikouluyhdistys), ravintolatoimen johtaja Annika Niemonen (Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Viaporin Deli & Café) ja toiminnanjohtaja Carita Wilenius-Rantala (Ehrensvärd-seura).

– Tällainen tunnustus lämmittää varmasti koko Suomenlinnan toimijaverkoston mieltä. Parhaat kiitokset säätiölle tunnustuksesta ja kaikille kävijöille sekä Suomenlinnaa palkinnon saajaksi ehdottaneille. Tällainen saavutus on mahdollista vain koko Suomenlinnan toimijoiden ja tapahtumajärjestäjien upealla yhteistyöllä sekä yhteen hiileen puhaltaen koko Helsingin matkailun kanssa. Siitä kiitos jokaiselle, joka on ollut mukana toteuttamassa parasta mahdollista Suomenlinna-kokemusta kävijöillemme läheltä ja kaukaa, kiittää matkailuasiantuntija Milla Öystilä Suomenlinnan hoitokunnasta.

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka hallinnoi, ylläpitää, restauroi ja esittelee Suomenlinnaa. Hoitokunta vetää Suomenlinnan kehittämistä vierailukohteena yhdessä sidosryhmien kanssa.

Helsinki Travel Award -palkinto huomioi toimijoita tai tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin seudun matkailun kehitykseen, maineeseen ja palveluiden kasvattamiseen.

Suomenlinnalle palkintoa ojennettaessa perusteiksi mainittiin osuvasti, että ”Samalla, kun ainutlaatuista kulttuuri- ja luontoperintöä halutaan säilyttää tuleville sukupolville on Suomenlinnassa pidetty huolta siitä, että se on olennainen osa myös meidän aikalaisten kokemusta. Ei ole jääty vain ”suojelemaan”, vaan on ymmärretty, että vanha pysyy virkeänä, kun se on aktiivinen, ja pitää itsestään huolta”.

– Tulemme tekemään jatkossakin yhdessä määrätietoisesti töitä kestävän matkailun, vastuullisen vierailukohteen ja asiakaskokemuksen kehittämiseksi, Öystilä sanoo.

Helsingin ja sen lähialueiden matkailua edistävä Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuotuiset Helsinki Travel Award -palkinnot yhdeksättä kertaa. Muita palkittuja olivat Alvar Aalto Foundation, Helsinki Pride, Kulttuurisauna, Marimekko ja Helsingin kaupunkiympäristö Viheralan edustajat. Kuva: Helsingin matkailusäätiö, kuvaaja: Antti Rintala

Helsingin ja sen lähialueiden matkailua edistävä Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuotuiset Helsinki Travel Award -palkinnot yhdeksättä kertaa. Muita palkittuja olivat Alvar Aalto Foundation, Helsinki Pride, Kulttuurisauna, Marimekko ja Helsingin kaupunkiympäristö Viheralan edustajat.

Lue lisää aiheesta Helsingin matkailusäätiön STT-infon tiedotteesta.

 

Artikkelikuvan tiedot: Helsinki Travel Award 2023 palkinnon sai Suomenlinnan hoitokunta. Koko Suomenlinnan puolesta palkintoa oli vastaanottamassa toiminnanjohtaja Petra Miessmer (Hostel Suomenlinna ja Suomen leirikouluyhdistys), ravintolatoimen johtaja Annika Niemonen (Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Viaporin Deli & Café) ja toiminnanjohtaja Carita Wilenius-Rantala (Ehrensvärd-seura) ja matkailuasiantuntija Milla Öystilä (Suomenlinnan hoitokunta). Kuva: Helsingin matkailusäätiö, kuvaaja Antti Rintala.

Kaikki uutiset