Suomenlinnan 6. luokkalaisten tekemä kohokartta Suomenlinnan Iso Mustasaaresta.

Ajankohtaista

Suomenlinnan 6. luokkalaiset: Tarinoita Suomenlinnasta vuonna 2058

”Olin päättänyt mennä tänään Suomenlinnaan. Tulin taksilla kauppatorille ja näin edessäni lautan. Menin jonon jatkeeksi ja katsoin kateellisena, miten asukkaat pääsivät ohittamaan meidän heille tarkoitetun asukasportin kautta. Minulla oli huono tuuri enkä mahtunut lauttaan, joten jouduin odottamaan seuraavaa.”

”Tykistönlahden sillan viereen oli rakennettu uusi nuorisotalo sekä samassa rakennuksessa oli myös vanhainkoti.”

”Muuan turisti oli tullut Suomenlinnaan. Hän oli saanut lautassa pikkukartan ja hänen silmiinsä pisti eräs paikka. Noin toisella puolella saarta oli näköalapolku, joka vei hotellille. Päästyään tielle turisti ei voinut muuta kuin katsoa maisemia. Merinäkymä oli hyvin vaikuttava.”

”Katrin mies, Martti, on myös töissä Suomenlinnassa. hän pitää huolta Kasinopuiston rannassa olevista vuokralomamökeistä. Heidän kaksi lastaan ovat molemmat Suomenlinnan päiväkodissa ja heidän koira viettää mieluusti aikaa laajennetussa koirapuistossa.”

”Avovankilan alue on kokenut muodonmuutoksen, sillä itse vankila lähti sieltä vuosia sitten pois. Siellä kulkee nyt muureja pitkin maisemareitti ja sinne on rakennettu kivinen torni. Tornin päällä sijaitsee näköalapaikka ja ravintola.”

”Anandah Koski on Suomenlinnan hoitokunnan jätevastaava. Hänen toimestaan osa hoitokunnan talosta on purettu ja sen takainen alue on muutettu Suokin suureksi kierrätyspisteeksi, jolla oli myös varastotiloja. Siellä on myös hänen itsensä kirjoittamia kylttejä siitä, miksi kierrättäminen on tärkeää.”

”Yläaste on Suomenlinnan ala-asteen toisessa kerroksessa, joka on rakennettu sinne viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana.”

Otteet on kerätty toukokuussa 2018 Suomenlinnan ala-asteen 6. luokan oppilaiden kirjoittimista tarinoista aiheena Suomenlinna 40 vuoden kuluttua. Työ on osa Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Oppilaat työstivät myös yläkuvassa näkyvän kohokartan Iso Mustasaaresta.

Kaikki uutiset