Suomenlinnan Digiopas auttaa niin vierailun suunnittelussa kuin merilinnoituksessa ollessa. Suomenlinna Online GUide helps you to plan your visit and during your stay in the sea forstress

Ajankohtaista

Suomenlinnan Digiopas on valittu esimerkiksi organisaatioiden merkittävimmistä innovaatioista

Suomenlinnan Digiopas on valittu Valtiovarainministeriön Julkisen sektorin innovaatiobarometriin esimerkiksi valtion ja kuntien organisaatioiden merkittävimmistä innovaatioista. Suomenlinnan Digioppaan ovat toteuttaneet Suomenlinnan hoitokunta ja Tietotalo Oy.

– Tärkeimpänä tavoitteenamme oli parantaa Suomenlinnan palveluiden löydettävyyttä. Suomenlinnassa ei ole kadunnimiä, ja kävijän voi muutenkin olla vaikea löytää perille erityislaatuisessa linnoitusympäristössä. Koska ihmiset käyttävät digitaalisia päätelaitteita palvelu- ja reittihakuihin, halusimme tarjota heille helppokäyttöisen, ajantasaisen ja luotettavan palveluhakemiston, kertoo kehittämispäällikkö Petteri Takkula Suomenlinnan hoitokunnasta.

Suomenlinnan digiopas on nettisovellus (PWA), joka esittelee maailmanperintökohteen nähtävyyksiä, palveluita ja liikenneyhteyksiä. Digiopas ohjaa käyttäjänsä pisteestä A pisteeseen B paikannukseen perustuvan karttatoiminnon avulla, joten se helpottaa Suomenlinnan palvelujen löydettävyyttä. Digioppaaseen on merkitty Suomenlinnan vaaralliset alueet ja asukasrauhan kannalta huomioitavat alueet. Suomenlinnassa asuu lähes 800 asukasta ympärivuotisesti.

Näin digiopas vähentää tarvetta rakentaa historiallisen merilinnoituksen ympäristöön fyysisiä opasteita, auttaa kävijöitä huomioimaan turvallisuuteensa liittyviä tekijöitä vierailullaan, vapauttaa matkailuneuvonnan työntekijöiden aikaa kävijäkokemusta tukevaan laadulliseen asiakaspalveluun ja auttaa lisäämään Suomenlinnan palveluiden asiakasmääriä.

Suomenlinnan digiopas toimii minkä tahansa nettiyhteydellä varustetun päätelaitteen selaimella. Digioppaassa on myös offline-toiminto, joka mahdollistaa sovelluksen käytön ilman nettiyhteyttä, kun digioppaan tiedot on kertaalleen ladattu. Offline-toiminnolla on haluttu huomioida erityisesti ulkomailta Suomenlinnaan saapuvat matkailijat. Ennen pandemiaa Suomenlinnassa vieraili vuosittain noin miljoona kävijää, joista lähes kaksi kolmasosaa on ulkomaalaisia.

Kätevä nettisovellus auttaa myös sinua, kun suunnittelet merilinnoituksessa käyntiä tai olet vierailulla maailmanperintökohteessa. Digioppaasta on helppo etsiä tietoa Suomenlinnan palveluista, tapahtumista ja aukioloajoista. Sieltä tarkistat näppärästi myös lauttojen ja vesibussin aikataulut.

Siirry digioppaaseen tästä linkistä

Lue Julkisen sektorin innovaatiobarometri -julkaisua tästä linkistä

 

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnan merilinnoitusta. Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Suomenlinna on myös kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

Valtiovarainministeriön toteuttama ja julkaisema Julkisen sektorin innovaatiobarometri 2022 on toteutettu Suomessa ensimmäistä kertaa yhtä aikaa sekä valtiolla että kunnissa. Innovaatiobarometri kertoo julkisen sektorin innovaatiotoiminnasta ja tekee näkyväksi käyttöönotettuja innovaatioita.

Kaikki uutiset