Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Suomenlinnan hoitokunnan puutarhuri Aino Heininen Luonnon päivien luontolähettilääksi

Kuva: Kaisa Kuuranne

Somettava puutarhuri Aino Heininen on nimetty yhdeksi sadasta luontolähettiläästä

Satavuotiaan Suomen juhlistamiseksi juhlavuonna 2017 nimetään sata luontolähettilästä. Luontolähettiläs kannustaa omalla toiminnallaan ihmisiä lähtemään luontoon. Lähettiläs voi kertoa omasta luontosuhteestaan, vinkata tai tarinoida retkikohteista, ehkä viedä jonkun mukanaan luontoon.

Aino työskentelee Suomenlinnan hoitokunnassa puutarhurina ja liputtaa lähiluonnon, kaupunkipuistojen ja luonnon pienien yksityiskohtien puolesta kaikkina vuoden päivinä. Hän kokee olevansa etuoikeutettu päästessään nauttimaan Suomen luonnosta joka säällä ja jokaisena vuodenaikana työnsä lomassa. Aino on intohimoinen luonnon valokuvaaja ja julkaisee lyhyitä tunnelmapaloja suomalaisesta, helsinkiläisestä luonnosta suoraan työmaaltaan Suomen luonnosta Suomenlinnan sosiaalisen median kanaviin yleisön ihailtavaksi.

Visuaaliset kuvat ja videot houkuttelevat vierailemaan ympärivuotisesti Suomenlinnan viheralueilla ja viestivät samalla kestävään matkailuun liittyvistä luontoarvoista, jätteiden keruusta ja lajittelusta sekä muun muassa Itämeren suojeluun osallistumisesta. Yhteiseen tekemiseen ja osallistumiseen perustuu myös Helsingin kaupungin puistokummien vapaaehtoistyö kaupungin viheralueilla. Puistokummit ovat tervetulleita Suomenlinnan maailmanperintökohteeseen ja Aino on yksi puistokummitoimintaa koordinoivista puutarhureista Suomenlinnassa.

Suomen luonnon päivänä 26.8. Aino suosittelee osallistumaan Suomenlinnassa järjestettävän Suomen luonnon päivän juhlintaan, johon kaikki ovat tervetulleita. Lue lisää ohjelmasta täältä.

Ainon lisäksi luontolähettiläiksi on nimitetty muun muassa Retkipaikka -blogin perustaja Antti Huttunen, sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, erätoimittaja ja kalamies Mikko ”Peltsi” Peltola sekä Bruce Oreck.

Lue Ainon tarina ja tutustu muihin luontolähettiläisiin osoitteessa www.luonnonpaivat.fi/info/tutustulahettilaisiin/aino-heininen/

Kaikki uutiset