Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Suomenlinnan hoitokunta haastaa lukiolaiset viettämään positiivisia nasujaisia vuonna 2018

Helsingin lukiolaiset järjestivät ”nasujaisia” Suomenlinnassa ja muissa Helsingin puistoissa viime perjantaina. Hauskanpidon sivutuotteena syntyi aiempien vuosien tapaan paljon sotkua maailmanperintökohteeseen ja muille kaupungin viheralueille. Suomenlinnassa nasujaiset aiheuttivat asukkaille mielipahaa ja Suomenlinnan hoitokunnalle kallista lisätyötä.

Kovan työrupeaman jälkeen sotkut saatiin Suomenlinnassa pääosin siivottua ja pystyimme lauantaina nauttimaan suunnitelman mukaan Suomen luonnon päivästä ja Valojen saaret -tapahtumasta.

Kiitokset siivousurakan aloituksesta Suomenlinnan hoitokunnan ja ISS:n henkilökunnalle. Myös 11 SYK:n lukiolaista kantoi vastuuta koulukavereidensa puolesta auttamalla lauantain siivoustöissä.

Suomenlinnan hoitokunta ehdottaa, että miettisimme yhdessä, miten nasujaiset vietäisiin positiiviseen suuntaan. Koska nasujaiset ja Suomen luonnon päivä osuvat melkein yhteeen, Eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuonna 2018 voisi olla kiva järjestää lukiolaisten tempaus, jolla lukiolaiset ja maailmanperintö saataisiin otsikoihin positiivisessa valossa. Kuuntelemme mielellämme kaikkien ideoita tähän liittyen. Ideoita voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen tapahtumat@suomenlinna.fi.

Vapaaehtoistyö kulttuuri- ja luonnonperinnön hyväksi herättää yhä enemmän kiinnostusta. Suomenlinna ja Suomenlinnan hoitokunta kutsuvat kaikki kunnioittamaan, arvostamaan ja pitämään huolta arvokkaasta maailmanperinnöstä. Lue lisää aiheesta.

Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia kävijäkohteita noin miljoonalla vuosittaisella kävijällään. Linnoitus on myös 800 helsinkiläisen koti ja siellä työskentelee vuodenajasta riippuen 400−500 henkilöä.

Kaikki uutiset