Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Suomenlinnan museopäivä 6.6. – ilmainen sisäänpääsy museoihin

Perinteistä Suomenlinnan museoiden museopäivää vietetään Kustaan päivänä 6. kesäkuuta. Museopäivänä kaikkiin Suomenlinnan museoihin on ilmainen sisäänpääsy, museot ovat avoinna klo 20 saakka. Lisäksi Tullimuseolla järjestetään pop up -opastuksia ja Suomenlinnan Lelumuseolla savikiekko-dj Uke Igor soittelee kiekkoja tunnelmallisen Café Samovarbarin terassilla.

Uudet näyttelyt houkuttelevat tutustumaan museoihin:

Sotamuseo juhlistaa Puolustusvoimien juhlavuotta uudella näyttelyllään Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä. Sotamuseon näyttelyihin ja Sukellusvene Vesikkoon on vapaa pääsy 6.6. saakka. Tullimuseon uusi näyttely 1918 – Sota viraston sisällä vie kävijän sisällissodan tunnelmiin 100 vuoden taakse. Suomenlinnan lelumuseon uusi pysyvä näyttelyn osa ”pikkuinen Kosmos” esittelee neuvostoleluja eri vuosikymmeniltä. Suomenlinna-museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa Satavuotias Yö käsittelee kuvin, sanoin ja äänin Suomen sisällissotaa ja sen kaikuja. Museon perusnäyttely esittelee UNESCO:n maailmanperintöluetteloon merkityn merilinnoituksen historiaa ja restaurointia. Ehrensvärd-museossa kävijä voi perehtyä elämään linnoituksen ruotsalaisella kaudella.

Yhteislipulla museoihin edullisesti koko kesän tai Museokortilla koko vuoden

Kesäkaudella 1.5.-30.9.2018 Suomenlinnan museot myyvät yhteislippua 19 € edulliseen hintaan. Linnoituksen kaikissa museoissa käy myös Museokortti.

Suomenlinnan museopäivä toteutetaan yhteistyönä

Suomenlinnan museopäivää on mukana järjestämässä Perho Liiketalousopiston matkailuopiskelijat osana tutkintoon valmistavaa koulutustaan yhteistyössä Suomenlinnan museoiden ja Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua käytännön työhön vilkkaassa matkailukohteessa ja opastaa kävijöitä linnoituksessa tapahtuman puitteissa.

Lisätietoja Museopäivästä

Suomenlinna.fi tapahtumakalenterissa: www.suomenlinna.fi/tapahtumat/museopaiva
Aihetunniste: #6museums, #Suomenlinna2018

Museoiden yhteystiedot:
www.suomenlinna.fi/museot

Kuvia Suomenlinnasta: http://www.slhk.fi/virasto/media/kuvapankki/

Suomenlinnan tapahtumat

Suomenlinnassa järjestetään avoimia tapahtumia ja yleisötilaisuuksia ympäri vuoden. Tutustu tarjontaan tapahtumakalenterissamme ja osallistu!
www.suomenlinna.fi/tapahtumat 

 

 

Kaikki uutiset