Kustaanmiekan eteläkärki kesällä lintuperspektiivistä

Ajankohtaista

Suomenlinnan tunnelin peruskorjauksen suunnittelu alkaa

Suomenlinnan hoitokunta on tänään allekirjoittanut sopimuksen YIT:n ja Pöyryn kanssa maailmanperintökohde Suomenlinnan tunnelin peruskorjauksesta. YIT ja Pöyry muodostavat Suomenlinnan hoitokunnan kanssa allianssin, joka vastaa hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Hankkeen budjetti on 7 miljoonaa euroa.

Nyt alkaa hankkeen kehitysvaihe, joka kestää arviolta loppuvuoden. Kehitysvaiheessa suunnitellaan toteutuksen yksityiskohdat sekä hankkeen edellyttämät poikkeusjärjestelyt. Tunnelin korjaaminen alkaa keväällä 2017.

Merilinnoitus Suomenlinna yhdistyy kaupungin kunnallistekniseen verkkoon meren alitse kulkevan tunnelin kautta. Tunnelia pitkin tulevat suomenlinnalaisille kaukolämpö, viemäröinti, vesi, sähkö sekä tietoliikenneyhteydet. Tunneli on tarkoitettu myös hälytysajoneuvojen käyttöön. Suomenlinna on Helsingin kaupunginosa, jossa asuu ympäri vuoden 800 ihmistä, työskentelee vuodenajasta riippuen 400–500 henkilöä ja käy vuosittain yli 930 000 vierailijaa tutustumassa maailmanperintökohteeseen. Tunneliremontilla varmistetaan heidän tarvitsemiensa kunnallisteknisten palveluiden jatkuvuus.

Hanke toteutetaan allianssimallilla, jossa tilaaja, käyttäjät, suunnittelijat ja toteuttajat ovat alusta alkaen mukana. Projektin osapuolet vastaavat yhdessä suunnittelusta, rakennuttamisesta ja toteutuksesta jakaen projektiin liittyvät riskit ja hyödyt.

Lisätietoja:

  • Johtaja Ulla Räihä, Suomenlinnan hoitokunta, haastattelupyynnöt Tarja Jylhä/puh. 0295 338 324
  • Projektipäällikkö Jouni Maidell, puh. 050 546 8762
  • Yksikönjohtaja Ari Bergström, YIT Rakennus, puh. 040 830 7336
  • Osastopäällikkö, tunnelit ja maanalaiset tilat, Harri Kuula, Pöyry, puh. 050 374 1190
Kaikki uutiset