Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Suomenlinnassa ennätysmäärä kävijöitä vuonna 2013

Suomenlinna on edelleen Suomen suosituimpia matkailukohteita. Merilinnoitukseen tutustui viime vuonna 828 000 kävijää, joka on Suomenlinnan kaikkien aikojen ennätys ja 50 000 kävijää enemmän kuin edellinen ennätys kahden vuoden takaa.

Kävijämäärä perustuu linnoitukseen liikennöivien lauttojen ja vesibussien matkustajamääriin, joista on vähennetty asukas- ja työmatkaliikenne.

Unescon maailmanperintölistalla oleva Suomenlinna ei ole ainoastaan kesäkohde, vaan linnoituksessa käy paljon vierailijoita myös muina vuodenaikoina. Sesongin ulkopuolella on paljon etenkin ulkomaisia matkailijoita, joiden Helsingin-vierailuun käynti linnoituksessa kuuluu lähes poikkeuksetta.

– Kävijämäärä lisääntyi liki kaikkina kuukausina, mikä kertoo siitä että Suomenlinna kasvattaa suosiotaan myös talvimatkailukohteena, kertoo linnoitusta hallinnoivan Suomenlinnan hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkula.

– Kävijät tulevat talvikaudella maailmanperintökohteeseemme tutustumaan historiaan ja linnoitukseen sekä nauttimaan maisemista, rauhallisesta ympäristöstä ja kirkkaan valkoisesta lumesta. Jo lauttamatka jäisellä merellä koetaan elämykseksi.

Ympärivuotinen palvelu paranee jo heti alkuvuodesta, kun uusi ravintoloitsija palvelee Jääkellari-kahvilassa entistä paremmin aukioloajoin ja Suomenlinnakeskuksen kahvilan remontti valmistuu. Kävijöitä neuvoo heti päälaiturin tuntumassa matkailuneuvonnan ympärivuotinen toimipiste.

Myös Suomenlinnan museot houkuttelivat kävijöitä

Kävijämäärän kasvu näkyi myös linnoituksen museoissa, joista Suomenlinnan Lelumuseo teki kävijäennätyksensä. Myös Sotamuseon Maneesille ja sukellusvene Vesikolle vuosi oli menestyksekäs.

– Vesikon valmistumisesta tuli vuonna 2013 kuluneeksi 80 vuotta, ja sukellusvene on ollut museokohteena Suomenlinnassa jo 40 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi saatiin päätökseen remontti, jossa Vesikko sai ylleen vuoden 1943 värityksen. Yleisö löysi uudistuneen Vesikon hienosti ja kävijöitä oli kesän aikana yli 34 000, iloitsee Sotamuseon näyttely- ja tietopalveluyksikön johtaja Lauri Haavisto.

– Vuonna 2014 Sotamuseon näyttelyyn Maneesiin tulee uutta esineistöä ja Vesikkoon luodaan sukellusveneen äänimaailma, joten uutta koettavaa riittää kohteissa myös tänä vuonna, Haavisto kertoo.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Petteri Takkula, Suomenlinnan hoitokunta
puh. 0295 338 387
petteri.takkula@suomenlinna.fi

Näyttely- ja tietopalveluyksikön johtaja Lauri Haavisto, Sotamuseo
puh. 0299 530 245
lauri.haavisto@mil.fi

Kaikki uutiset