Ajankohtaista

Syyslomaretki Suomenlinnaan

Ruskan värejä Suomenlinnassa Suurella linnanpihalla.Tervetuloa syksyiseen Suomenlinnaan ulkoilemaan, syömään hyvin ja nauttimaan kulttuurista. Upea Unescon maailman­perintökohde tarjoaa jokaiselle jotakin. Hyppää lauttaan ja olet vartissa perillä!

Merimatka aloittaa vierailun

Kaunis merimatka Suomenlinnaan taittuu hetkessä. Kauppatorilta Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla aamusta iltaan joka päivä. Linnoitukseen pääsee myös Kataja­nokalta arkisin kulkevalla HSL:n huolto­autalla. Siirry katsomaan aikataulut Suomenlinnan digioppaasta.

Ulkoile upeissa maisemissa

Helsingin merellisin kaupunginosa muureineen, tykkeineen, tunneleineen ja kauniine puistoalueineen on hyvä kohde ulkoiluun koko perheelle. Kierrä kaikki nähtävyydet Sinisen reitin varrella ja nauti raikkaasta meri-ilmasta. Nähtävyyksiltä toiselle siirryt helposti Suomenlinnan digioppaan avulla. Avaa opas.

Nauti museoista ja taiteesta

Suomenlinna-museo on avoinna päivittäin ja Sotamuseon Maneesi keskiviikosta maanantaihin. Käynti kannattaa aloittaa Suomenlinna-museosta, josta saa perustiedot linnoituksen historiasta. Sotamuseon 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana. Katso lisätiedot museoista digioppaasta.

HAA Galleria on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Galleriassa on 21.10. alkaen esillä ”Marras”-niminen valokuvataiteen näyttely. Näyttely on maksuton. Siirry tapahtumakalenteriin lukemaan lisää.

Yhteisnäyttely Neuroverkko­peitto avautuu torstaina 22.10. ja on nähtävissä 7.11. saakka. Näyttely kokoaa yhteen taiteilijoita taidekentän eri puolilta Suomenlinnan Ruutikellariin, joka on muutoin yleisöltä suljettu tila. Siirry tapahtumakalenteriin lukemaan lisää.

Herkuttele

Ulkoilun lomassa täytyy myös herkutella! Osa Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden. Syyslomaviikon alussa ma-ti ruokapaikkoja on suppeammin avoinna. Aukiolot on aina hyvä tarkistaa ennakkoon kalenterista. Siirry kalenteriin.

Kävijöitä Kustaanmiekalla meren äärellä.Tilaa opastus omalle porukalle

Suomenlinnan mielen­kiintoiseen historiaan kannattaa syventyä opastetulla kierroksella. Ehrensvärd-seura järjestää tilaus­kierroksia ryhmille. Siirry lukemaan lisää tilauskierroksista Ehrensvärd-seuran verkkosivulle.

Lapsille omatoimista tekemistä

Nappaa matkailu­neuvonnasta mukaan Suomenlinna-esite, lapsille oma lasten Suomenlinna -kartta ja hauska Suomenlinna-bingo. Samalla voi tutustua myös maksuttomaan johdanto­näyttelyyn, josta saa hyvät perustiedot linnoitusvierailulle. Neuvonta palvelee päivittäin klo 10–16. Neuvonta sijaitsee vaalean­punaisessa Rantakasarmissa ihan lauttarannan tuntumassa.

Jää yöksi

Yöpyminen Suomenlinnassa on elämys. Linnoituksessa voi majoittua Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Villa Silo on 18.10. alkavalla viikolla täynnä, mutta viihtyisässä Hostel Suomenlinnassa on hyvin tilaa. Varattavissa on monenlaisia huoneita, myös 4hh ja 7hh perhehuoneita. Siirry tekemään varaus hostellin verkkosivuille.

Kysyttävää vierailusta?

Matkailu­neuvonnassa sinua palvelevat Suomenlinnan tuntijat, joilta saa hyviä vinkkejä vierailua varten. Vieraile paikan päällä tai ota yhteyttä: info(at)suomenlinna.fi, 029 53 38 410.

Kaikki uutiset