Ajankohtaista

Tervetuloa talvilomalla Suomenlinnaan

Talvinen merilinnoitus kutsuu ulkoilemaan, nauttimaan ravintoloiden ja kahviloiden herkuista ja maailmanperintökohteen elämyksistä. Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen ja vinkkejä vierailun suunnitteluun

HSL:n lautalla merilinnoitukseen pääsee ympäri vuoden vain 15 minuutissa Kauppatorilta. Suomenlinnan digioppaasta saa sekä lautta-aikataulut että tietoa palveluiden aukioloista, tapahtumista ja lisää tietoa linnoituksesta. Avaa Suomenlinnan Digiopas tästä linkistä uuteen välilehteen. Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat HSL:n liput.

Herkuttele kahviloissa ja ravintoloissa

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa kahville, lounaalle tai päivälliselle Suomenlinnan viihtyisiin ravintoloihin tai kahviloihin. Adlerfelt, Café Vanille, Bastion Bistro, Linna Bar, Suomenlinnakeskuksen kahvila ja Viaporin Deli & Cafe palvelevat talvilomien aikaan. Suosittelemme tarkistamaan palveluiden aukiolot ennakkoon kalenterista. Siirry katsomaan aukiolot.

Nauti taiteesta ja kulttuurista

Suomenlinna-museo: Suomenlinna-museo on avoinna päivittäin klo 10.30-17.00. Talvilomaviikkojen ajan 21.2.–11.3. lapset (alle 18 v.) pääsevät tutustumaan Suomenlinna-museoon ilmaiseksi! Helmikuun ajan museolipun ostajat saavat kahvilasta kupillisen kahvia kaupan päälle. Museokaupasta voi tehdä hyviä hankintoja kotiin viemiseksi ilahduttamaan talvilomapäiviä. Siirry lukemaan lisää Suomenlinna-museosta uuteen välilehteen. 

Sotamuseo: Sotamuseo on avoinna ke-su klo 11.00–16.30. Tiistaisin museo on suljettu. Siirry lukemaan lisää Sotamuseosta uuteen välilehteen.

HAA Galleria: Helsingin Taiteilijaseuran ylläpitämässä HAA Galleriassa on esillä laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Laura Vainikan näyttely Kolmas huone on installaatio, joka muodostuu vedoksista, esineistä ja valosta. Annu Kapulaisen näyttely Lähetyshäiriö koostuu öljyvärimaalauksista elektronisten laitteiden kuvaruuduille ja näyttöpinnoille. HAA Galleria avoinna ti–to 12–18, pe–su 12–16. Näyttelyt ovat pääsymaksuttomia. Siirry lukemaan lisää Helsingin taiteilijaseuran sivuille.

Tutustu linnoituksen nähtävyyksiin Sinisen reitin varrella

Sininen reitti on loistava tapa tutustua Suomenlinnaan. Sininen reitti kulkee linnoituksen halki pohjoisesta etelään keskeisten nähtävyyksien kautta. Reitillä näet muun muassa kuivatelakan, Suuren linnanpihan ja Kuninkaanportin. Reitti alkaa päälaiturilta Rantakasarmin edestä ja päättyy Kuninkaanportille. Noin 1,5 kilometrin pituinen reitti on merkitty viittoihin sinisin kyltein ja karttoihin sinisellä viivalla. Siirry lukemaan lisää nähtävyyksistä.

Vietä yö linnoituksessa

Yöpyminen Suomenlinnassa on elämys. Linnoituksessa voi majoittua Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Molemmat ovat ainutlaatuisia yöpymispaikkoja Helsingin saaristossa Unescon maailmanperintökohteessa. Ympäristö saaristoluonnon helmassa on rauhallinen ja historiallinen. Siirry hostellin sivuille tekemään varaus. Siirry Villa Silon airbnb-sivuille tekemään varaus.

Kysy vinkit vierailuun matkailuneuvonnasta

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee Rantakasarmilla maanantaista sunnuntaihin klo 10-16 välillä. Neuvonnasta saat mukaasi maksuttoman Suomenlinna-esitteen, lasten Suomenlinna -kartan sekä hauskan Suomenlinna-bingon. Hyvät perustiedot linnoitusvierailulle saat tutustumalla neuvonnassa sijaitsevaan Suomenlinnan johdanto­näyttelyyn. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse 0295 338 410, meilitse info(at)suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Vieraile vastuullisesti ja turvallisesti

Liikuthan Suomenlinnassa varoen! Linnoituksessa on paikoin liukasta ja linnoitusrakenteet, muurit ja vallit ovat pääosin aitaamattomia. Siirry lukemaan lisää vastuullisesta vierailusta. Suomenlinnassa ja palveluntarjoajien tiloissa huolehditaan terveysturvallisuudesta. Linnoituksessa on hyvin tilaa liikkua turvavälit huomioiden. Pidetään yhdessä huolta turvaväleistä, käsihygieniasta ja käytetään maskeja julkisessa liikenteessä. Siirry lukemaan lisää turvallisesta vierailusta.

Seuraa Suomenlinnaa sosiaalisessa mediassa

Seuraa some-kanaviamme niin saat ajantasaista tietoa linnoituksen palveluista, tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista.

Tervetuloa talviseen maailmanperintökohteeseen!

Kaikki uutiset