Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Tiedote vuokralaisille

Toimistomme aukioloajat osoitteessa Suomenlinna C 40 muuttuvat 1.6.2015. Palvelemme vuokralaisia kasvokkain tiistaisin ja torstaisin klo 9.30 – 11.00 sekä 13.00 – 15.00. Asiakaspalveluajan näiden aikojen ulkopuolella voi tilata ajanvarauksella puhelimitse numerosta 0295 338 400 tai sähköpostilla vuokralaiset@suomenlinna.fi.

Paperisten tiivistenauhojen poisto

Syksyllä ikkunoihin mahdollisesti asennetut paperiset tiivistenauhat tulee poistaa keväällä, jotta korvausilma saadaan riittämään asunnoissa ja työ/liiketiloissa. Hyvä aika nauhojen poistoon on esimerkiksi ikkunapesun yhteydessä, koska nauhat lähtevät parhaiten irti kosteina.

Kesävalvojat tulevat taas

Suomenlinnan hoitokunnalla on kesän aikana 29.5.­ – 9.8.2015 oma kesävalvoja, jonka tehtävänä on palvella Suomenlinnan palveluntarjoajia ja vuokralaisia valvomalla järjestyssääntöjen noudattamista ja ohjaamalla kävijöitä maailmanperintökohteen arvon mukaiseen käytökseen.

Kesävalvoja työskentelee Suomenlinnan alueella maanantaista sunnuntaihin klo 18.00 – 02.00. Hän liikkuu jalkaisin ja polkupyörällä. Kesävalvoja on pukeutunut yhdenmukaisesti matkailuneuvojien kanssa sinisiin vaatteisiin. Kesävalvojina toimivat kokeneet turvallisuusalan toimijat. Heillä ei ole kuitenkaan vartijan tai järjestyksenvalvojan toimivaltuuksia, vaan he toimivat oikeuttamisperusteilla (esim. hätävarjelu ja yleinen kiinniotto-oikeus).

Suomenlinnassa työskentelevät ja asuvat henkilöt voivat soittaa kesävalvojalle hänen työvuoronsa aikana. Hoitokunnan kesävalvojan puhelinnumero on 0295 338 368. Kesävalvojalle kannattaa soittaa esimerkiksi, jos näkee avotulen tekoa tai humalaisten aiheuttamia häiriötilanteita. Kiireellisissä hätätilanteissa tulee ensisijaisesti aina soittaa hätäkeskukseen 112.

Kesävalvojanakin toimineen turvallisuusasiantuntijamme Jyri Paasosen virkasuhde päättyy 30.4.2015. Hänen tilalleen ei palkata uutta henkilöä, vaan hänen tehtävänsä jaetaan hoitokunnan sisällä.

Sähköinen vikailmoitus Granlund Manager vuokralaisten käyttöön

Suomenlinnan hoitokunta tarjoaa vuokralaisille mahdollisuuden sähköisen ylläpitojärjestelmän Granlund Managerin käyttöön omilla käyttäjätunnuksilla toukokuun alusta alkaen. Jatkossa vikailmoituksen voi jättää kellonajasta riippumatta suoraan järjestelmään verkkosivuilla. Ilmoituksen jättänyt voi seurata työn edistymistä sekä vastaanottaa ja jättää viestejä työhön liittyen.

Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite, johon järjestelmän salasana lähetetään rekisteröinnin yhteydessä. Tunnus on vuokrasopimuskohtainen eli asuin- tai työ/liikehuoneella voi olla käytössään vain yksi käyttäjätunnus. Suosituksemme on, että sähköpostiosoite on vuokrasopimuksen allekirjoittaneen.

Näin hankit tunnukset järjestelmään

Granlund Managerin käyttäjätunnuksen saat lähettämällä asunto- tai liiketilakohtaiset yhteystiedot osoitteeseen; vuokralaiset@suomenlinna.fi. Otsikkokenttään merkitään ”Granlund Manager tunnukset”. Kirjaathan sähköpostin viestikenttään seuraavat yhteystiedot: vuokralaisen nimi ja asunnon osoite, asuntoa kohden yksi sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Hoitokunta käsittelee sähköpostin ja toimittaa tunnukset annettuun sähköpostiosoitteeseen. Kun vuokralainen on tehnyt vikailmoituksen, sitä koskevat tiedot välitetään annettuun sähköpostiin. Hoitokunta tiedustelee mahdollisia lisätietoja ja sopii työn ajankohdasta sähköpostilla tai puhelimitse.

Tunnuksien jako palvelun käyttöön aloitetaan 4.5.2015. Samana päivänä verkkosivuiltamme löytyy helppo ohje ja linkki vikailmoitusjärjestelmään kirjautumista varten.

Vuokralaiset voivat halutessaan tehdä vikailmoituksia edelleen myös hoitokunnan verkkosivujen kautta tutulla vikailmoituslomakkeella. Lomakkeen täyttö onnistuu myös toimistossamme C 40.

Suomenlinnan hoitokunta toivottaa kaikille hyvää vappua!

Kaikki uutiset