Ajankohtaista

Tunnelin korjaushankkeen suunnittelu valmistumassa

Suomenlinnaan meren ali kunnallistekniikan tuovan tunnelin peruskorjauksen suunnittelu on miltei valmis, ja maaliskuun alussa on määrä allekirjoittaa sopimus toteutusvaiheesta ja aloittaa tunnelin korjaaminen. Työstä vastaa YIT:n, Pöyryn ja Suomenlinnan hoitokunnan muodostama allianssi.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan kunnallistekniikan poikkeusjärjestelyitä ei tarvita, jolloin sähkö, kaukolämpö, vesi ja viemäröinti toimivat Suomenlinnassa koko korjauksen ajan. Ainoa poikkeus on tunnelin sulkeminen liikenteeltä. Tämä tarkoittaa mm. pelastuslaitoksen, poliisin ja ensihoidon kulkua.

Aikataulusuunnitelmaa tarkennetaan koko ajan, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että korjaaminen kestää 1.3.-31.12.2017. Koko hanke saataisiin siis toteutettua tiiviissä 10 kuukaudessa. Tunneli on näillä näkymin suljettu läpikulkuliikenteeltä koko tämän ajan. Aikataulua pyritään vielä tiivistämään, mutta tällä hetkellä lyhyempää aikaa ei voida luvata.

Vuodesta 1981 käytössä ollut tunneli on huonossa kunnossa, ja remontti on välttämätön. Suomenlinnan turvallisuudelle on keskeistä, että tunneli korjataan. Näin saadaan parhaat mahdollisuudet sille, että saarten kunnallistekniikka toimii ongelmitta seuraavatkin vuosikymmenet: kodeissa on lämmintä, ravintoloille juoksee vesi, viemärit toimivat ja lampuissa palavat valot.

Varsinaista työmaa-aluetta on koko tunneli, minkä lisäksi hanke näkyy tunnelin kummassakin päässä. Työmaan päätukikohta on Kaivopuistossa. Suomenlinnassa työmaan aiheuttamat haitat ovat näillä näkymin hyvin pienet. Jonkin verran voi tulla ääntä ja pölyä. Linnoituksessa hankkeen työntekijöiden tukikohta on välittömästi tunnelin sisäänmenon ulkopuolella Länsi-Mustasaaren perällä. Alue rajataan, ja pääsy tälle alueelle estetään turvallisuussyistä. Alueelle tulee oletettavasti työntekijöiden sosiaalitilat. Tunneli on suljettu kaikilta ulkopuolisilta kuten aina. Kulkua tunnelille huoltorannasta on tulossa hyvin vähän eli ajoa Iso Mustasaarelta Länsi-Mustasaarelle ei tule juuri lainkaan. Tarvittava liikenne hoidetaan lähinnä meritse Länsi-Mustasaaren perältä, kokkopaikan kohdalta.

Lisätietoja:

Kaikki uutiset