Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Tunnelissa työskennellään vuorokauden ympäri

Suomenlinnan tunnelihanke tiedottaa

Suomenlinnan tunnelihankkeen korjaustyöt etenevät suunnitellussa aikataulussa. Vanhan talotekniikan purkutyöt ovat loppusuoralla ja Kaivopuistonrannan ilmanvaihtokuilun poraus sekä injektointityöt ovat valmistuneet. Länsi-Mustasaarella, suuaukon läheisyydessä, on tehty louhintoja mutkien oikaisemiseksi ja tunnelin suuaukon suurentamiseksi. Tunneli on myös kauttaaltaan rusnattu eli kalliopinnasta on mekaanisesti irrotettu löyhästi kiinni olevat lohkareet. Seuraavaksi tunnelissa aloitetaan pultitus- ja injektointityöt kallion lujittamiseksi ja vuotojen vähentämiseksi.

7.6.2017 alkaen olemme suunnitellusti siirtyneet työskentelemään kahteen 12 tunnin työvuoroon eli töitä tehdään vuorokauden ympäri, viikon jokaisena päivänä. Tällä varmistamme, että tunnelin korjaushanke valmistuu ajallaan ja tunneli päästään avaamaan normaaliin käyttöön mahdollisimman nopeasti. Tunnelin ulkopuolella melua aiheuttavia töitä tehdään vain klo 7-18 välisenä aikana.

Sunnuntaina 11.6.2017 Länsi-Mustasaarella tehtiin kuitenkin häiritsevää melua aiheuttaneita töitä noin klo 20 aikaan. Saimme asiasta ulkopuolisen ilmoituksen, jonka jälkeen lopetimme meluavat työt välittömästi. Pahoittelemme aiheuttamaamme ylimääräistä häiriötä. Olemme nyt tarkentaneet ohjeistustamme tunnelin ulkopuolelle melua aiheuttavien töiden työajoista.

Lisätietoja:
Joonas Rinkinen, vuorovaikutuskoordinaattori, Suomenlinnan tunnelihanke puh. 050 581 0737 tai joonas.rinkinen@yit.fi

Suomenlinnan tunnelin peruskorjaushanke

Kaukolämpö, viemäri, vesi, sähkö sekä tietoliikenne- ja TV-yhteydet kulkevat Suomenlinnaan 1,3 kilometriä pitkän, vuonna 1981 valmistuneen, tunnelin kautta. Tunneli on päässyt huonoon kuntoon, ja sen peruskorjaushanke on aloitettu. Hankkeesta vastaa allianssi, jonka muodostavat YIT, Pöyry ja Suomenlinnan hoitokunta.

Katso lisää hankkeesta:  suomenlinna.fi/suomenlinnanhoitokunta/hankkeet/tunnelin-peruskorjaus/
Katso rakentamisen aikaisista järjestelyistä osoitteissa:  yit.fi/suomenlinnantunneli facebook.com/suomenlinnantunnelihanke/

Kaikki uutiset