Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Työntekijäliittojen poliittinen työtaistelu saattaa vaikuttaa hoitokunnan palveluun

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL ry:n hallitus on päättänyt poliittisista työtaistelutoimista johtuen hallituksen kaavailemasta esityksestä heikentää irtisanomissuojaa alle 20 hengen yrityksissä. Työtaistelutoimilla pyritään estämään työntekijöitä vahingoittavan lakiesityksen eteneminen. Työtaistelutoimien ensi vaihe alkaa 1.10. kello 00.00, jolloin astuu voimaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto.

Toimet vaikuttavat hoitokunnan kiinteistönhoitajien työvuoroihin. Ei ole oletettavaa mutta kuitenkin mahdollista, että tämä näkyy hoitokunnan palveluissa virka-ajan ulkopuolella.

Vuorokauden ajasta ja viikonpäivästä riippumatta hoitokunta hoitaa työtaistelutoimien voimassa ollessakin kaikki henkeä, terveyttä ja omaisuutta uhkaavat tilanteet. Lisäksi hoidetaan kaikki työ, jota ei voi siirtää hoidettavaksi myöhemmin.

Muita töitä silmällä pitäen hoitokunta on tehnyt järjestelyitä, joiden avulla palvelutaso pyritään säilyttämään. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi työtaistelutoimien pitkittyessä joitain vaikutuksia näkyy. Pyydämme asukkaita ja toimijoita varautumaan tähän. Jos vaikutuksia näkyy, näistä kuulee tapauskohtaisesti huoltopyyntöä ilmoittaessa.

Kuten tavallisestikin kaikki kiireettömät huoltopyynnöt pyydetään ilmoittamaan Granlund Managerin kautta. Jos ei ole mahdollista käyttää Granlund Manageria, pyydetään kiireettömissä palvelupyynnöissä soittamaan asiakaspalveluun virka-aikana.

Tilanteen taustaa

Työehtosopimukset Suomenlinnan hoitokunnan kanssa sopii JHL ry, joten työtaistelutoimet koskevat hoitokunnan yli neljääkymmentä työsopimussuhteista JHL:n jäsentä.

Työtaistelutoimet etenevät vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa on julistettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka alkaa maanantaina 1.10.2018 klo 00.00.

On mahdollista, että tilanne raukeaa viikonlopun aikana ja työtaistelutoimet perutaan. Tässä tapauksessa ilmoitamme asiasta erillisellä uutisella maanantaina. Jos ilmoitusta ei tule, hoitokunta toimii yllä kuvatusti.

Tiedotamme asiasta lisää muutosten tullen.

Lisätietoja

Kaikki uutiset