Kuvassa näkyy valkoinen kukkaketo, jonka taustalla Suomenlinnan muuria

Ajankohtaista

Valokuvanäyttely esittelee Suomenlinnan muutosta sadan vuoden aikana

Suomenlinnasta tuli suomalainen sata vuotta sitten, kun edellisenä vuonna itsenäistyneen maan lippu nostettiin merilinnoituksen salkoon toukokuussa 1918 ja venäläiset lähtivät linnoituksesta. Huomenna aukeaa valokuvanäyttely, jossa pääsee näkemään, miten Suomenlinna on sadassa vuodessa muuttunut. Näyttelyn valokuvat on otettu vuosina 1918 ja 2018 samoista paikoista Suomenlinnan saarilla.

Valokuvaajat Gunnar Lönnqvist, Niilo Toivonen ja Eric Sundström kuvasivat Suomenlinnaa kesällä 1918. Sata vuotta myöhemmin, kesällä 2018 valokuvaaja Tim Bird kuvasi maailmanperintökohde Suomenlinnaa samoissa paikoissa. Nämä vanhat ja uudet valokuvat pääsee näkemään Suomenlinna-museon näyttelyssä, joka on avoinna 14.9.2018–30.4.2019.

Vuonna 1918 otetut valokuvat ovat olleet linnoituksen suomalaisen kauden ensimmäisen siviilikomendantin Carl von Wendtin kokoelmassa. Satavuotiaat valokuvat on lahjoitettu Suomenlinnaa hallinnoivalle Suomenlinnan hoitokunnalle, joka vastaa näyttelystä.

Näyttely on osa Suomenlinna 100 -merkkivuoden ohjelmistoa, jossa käsitellään linnoituksen 100 vuotta kestänyttä suomalaista kautta. Samalla muistetaan linnoituksen historian suomalaisen kauden synkintä vaihetta, vuoden 1918 sisällissotaa ja vankileirejä.

Seuraa merkkivuoteen liittyviä tapahtumia aihetunnisteella #Suomenlinna2018.

Kuvapari jossa kuvat Suomenlinnan telakasta kesiltä 1918 ja 2018

Klikkaamalla kuvaa saat sen auki isompana.

Lisätietoja:

Kaikki uutiset