Ajankohtaista

Viaporin Kekri 2022 lähestyy – lisätietoa suositusta tapahtumasta

Viaporin Kekrin esittelee Suomenlinnan ympärivuotista elämyksellisyyttä ja palveluita 5.11. järjestettävässä sadonkorjuujuhlassa. Merilinnoitus ja Helsingin rakastettu kaupunginosa ovat Viaporin Kekrissä täynnä ohjelmaa ulkoalueilla ja sisätiloissa, myös sellaisissa paikoissa, jotka eivät ole jatkuvasti avoinna yleisölle. Luvassa on kulttuuria, taidetta, musiikkia, performansseja, opastuksia, ruokaa ja juomaa. Tapahtuma järjestetään kahdeksatta kertaa.

Suuri osa Viaporin Kekrin ohjelmasta alkaa iltapäivällä ja loppuu myöhään illalla, mutta
Suomenlinnan palveluita on avoinna jo aamupäivästä lähtien.

Viaporin Kekri on ollut aiempina vuosina hyvin suosittu tapahtuma. Erityisesti maksuttomiin ohjelmiin saattaa joutua välillä jonottamaan ja osaan ohjelmista tulee ilmoittautua ennakkoon. Ohjelmassa on paljon koko perheelle soveltuvia sisältöjä, mutta osa ohjelmista ei sovellu perheen pienimmille. Ennakkoilmoittautumisesta ilmoittautumisohjeineen tai ikäsuosituksesta on mainittu ohjelmatiedon yhteydessä. Koko ohjelma löytyy Viaporin Kekrin omalta nettisivulta.

Tapahtuman kaikkein vilkkaimpina tunteina kannattaa varautua siihen, että kuljetusta saattaa joutua odottamaan. Jos haluat välttää näitä ruuhkia, varaa paikkasi JT-Linen kuljetuksiin etukäteen tai tule Suomenlinnaan hyvissä ajoin ja viivy palveluiden parissa hieman myöhäisempään iltaan. Lisätietoa kuljetuksesta ja lisävuoroista löytyy myös Viaporin Kekrin nettisivuilta. Iso osa tapahtuman ohjelmasta toteutetaan sisätiloissa, mutta kannattaa varautua säänmukaisella pukeutumisella, kevyin kantamuksin ja hyvät jalkineet valiten.

Vastuullisuus on huomioitu Viaporin Kekrissä alusta alkaen. Tänä vuonna Viaporin Kekri sai myös Helsingin kaupungilta Valitse Vastuullisemmin -tapahtumastatuksen. Energiaa, ruokaa ja juomaa, sosiaalista kestävyyttä ja muita vastuullisuuden kriteeristöä noudatetaan muun muassa tarjoamalla vegaanisia ruokavaihtoehtoja, ilmaisohjelmaa ja kannustamalla tapahtumakävijöitä suosimaan julkista liikennettä saapuessaan. Tapahtuman järjestelyissä suositaan lainaamista, vuokraamista ja uusiokäyttöä sekä paikallista osaamista. Lisäksi tapahtuman paperisesta käsiohjelmasta on luovuttu. Tapahtuma toteutetaan suojellussa Unescon maailmanperintökohteessa, jossa vaikutukset ympäristöön huomioidaan kulkureiteissä, ohjelman sijoittelussa sekä mahdollisten väliaikaisten rakenteiden perustamisessa ja sijoittelussa huomioidaan huolellisesti.

 

Viaporin Kekri järjestetään Suomenlinnan yrittäjien, yhdistysten, taiteilijoiden ja esiintyjien yhdessä järjestämä tapahtuma. Tapahtuman järjestämistä koordinoi Suomenlinnan hoitokunta. Tapahtuma on luotu yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa, ja sen tekemisessä on mukana 130 opiskelijaa.

Kaikki uutiset