Ajankohtaista

Pyhäinpäivänä 4.11.2023 Viaporin kekrissä marraskuisen Suomenlinnan voi kokea uudessa valossa

Viaporin kekri -kaupunkitapahtumaa vietetään taas pyhäinpäivänä, 4. marraskuuta. Vanhasta kekriperinteestä ammentava, maailmanperintökohteen arvoja kunnioittaen luotu Viaporin kekri luo uusia merkityksiä vanhalle juhlalle, ja antaa mahdollisuuden tutustua marraskuiseen Suomenlinnaan uudesta näkökulmasta.

Viaporin kekrin järjestää Suomenlinnan hoitokunta, ja tapahtuma syntyy yhteistyössä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa, restonomiopiskelijoiden tuottaessa osan ohjelmasta. Ohjelmaa järjestävät myös Suomenlinnan yrittäjät, yhdistykset sekä paikalliset ja lähialueen taiteilijat ja esiintyjät.

Tänä vuonna kekrissä valo korvaa tulen

Yhdeksättä kertaa järjestettävä tapahtuma uudistuu. Viaporin kekriin on tulossa runsaasti valotaidetta,
-performansseja ja -dekoja. Vuonna 2020 paljon ihastunutta palautetta saanut Valon reitti toteutetaan taas. Kekripukin polttoseremonian sijaan Viaporin kekrissä on tänä vuonna valovoimaisempi pukki, jonka voi tavata koko tapahtuman ajan. Pukinpoltosta on luovuttu ennen kaikkea turvallisuus- ja vastuullisuussyistä.

Viaporin kekrin tavoitteena on esitellä Suomenlinnan ympärivuotista elämyksellisyyttä ja palveluita. Kaupunkitapahtumassa ohjelmaa on ulkoalueilla ja sisätiloissa, myös paikoissa, jotka eivät ole jatkuvasti avoinna yleisölle. Luvassa on kulttuuria, taidetta, musiikkia, opastuksia, ruokaa ja juomaa.

Vastuullisuus ja maailmanperintöarvot ovat tärkeitä tapahtumassa

Myös tänä vuonna Viaporin kekri on saanut Helsingin kaupungilta Valitse vastuullisemmin -tapahtumastatuksen. Energiaa, ruokaa ja juomaa, sosiaalista kestävyyttä ja muita vastuullisuuden kriteeristöä noudatetaan muun muassa tarjoamalla ilmastoystävällisiä ruokavaihtoehtoja ja ilmaisohjelmaa sekä kannustamalla tapahtumakävijöitä suosimaan julkista liikennettä saapuessaan. Tapahtuman järjestelyissä suositaan lainaamista, vuokraamista ja uusiokäyttöä sekä paikallista osaamista. Lisäksi tapahtuman paperisesta käsiohjelmasta on luovuttu. Tapahtuma toteutetaan suojellussa Unescon maailmanperintökohteessa, jossa vaikutukset ympäristöön huomioidaan kulkureiteissä, ohjelman sijoittelussa sekä väliaikaisten rakenteiden perustamisessa.

Kaikki uutiset