Vanha Warusväki kävelemässä univormuissa läpi Rantakasarmin holvikaaren.

Ajankohtaista

Viaporin Kekri 4.11. juhlistaa valon loppua ja pimeyden alkua Suomenlinnassa

Jo perinteeksi muodostunut Viaporin Kekri -tapahtuma järjestetään edellisvuosien tapaan pyhäinpäivänä 4.11. Suomenlinnassa. Kekriperinteisiin linnoituksessa kuuluu synkkyyden valaisu monipuolisella ohjelmalla ja herkuttelu syksyn sadonkorjuutarjoiluiden ääressä. Kekripukin poltto Varvilahden rannalla tarjoilee tänä vuonna myös tulitaide-esityksen ja elävää musiikkia.

Tapahtuman ohjelmaa järjestetään pimeissä tunneleissa ja holveissa, myös sellaisissa tiloissa, jotka tavallisesti ovat suljettuja. Tänä vuonna voi seurata teatteria sokkona, lähteä Ursan ja Ehrensvärd-seuran täydenkuun retkelle tai osallistua kansainvälistä mainettakin niittäneen Recover Laboratoryn immersiiviseen taide-esitykseen. Osaan ohjelmasta on ikärajasuositus, mutta myös lapsille löytyy runsaasti ohjelmaa. Suosittu Mönttilaiva, valotaidetyöpaja, askartelut ja kasvomaalaukset sopivat kaikenikäisille lapsille.

Ahmattien vatsat täytetään ravintoloissa ja kahviloissa, jotka ovat normaalia pidempään auki ja tarjoavat muun muassa sadonkorjuumenuja ja murhamysteeri-illallista. Levyhallin ruokarekat tarjoilevat Street food -herkkuja. Suosittu pienpanimoiden olutfestivaali tuo Tenalji von Ferseniin uusia ja paikallisia pienpanimotuotteita. ”Viaporin Kekri tarjoaa uniikit puitteet tapahtumalle ja mikä sen parempi paikka esitellä panimotuotteita kuin Suomenlinna, josta ammattimainen oluenpaneminen Suomessa on alkanut” sanoo olutfestivaalia järjestävän Cool Head Brew:n Pietari Kruus.

Tapahtumaan odotetaan jälleen paljon kävijöitä ja HSL:n lautta liikennöi lisävuoroin. Suomenlinna on ympärivuotinen vierailukohde ja tapahtumat elävöittävät maailmanperintökohdetta myös syksyllä ja talvella. Monet ravintolat, museot, taidegalleriat ja työpajat avaavat Kekrin lisäksi ovensa yhä useammin talvikaudella. Linnoituksen joulun ajan tapahtumista ja aukioloista yleisö pääsee nauttimaan marraskuun lopusta alkaen.

Viaporin Kekri toteutetaan yhteistyössä linnoituksen matkailu- ja kulttuuritoimijoiden, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Hospitality, Tourism & Experience Management -koulutusohjelman opiskelijoiden sekä Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Opiskelijoille Viaporin Kekri tarjoaa mahdollisuuden harjoitella tapahtumatuotantoa ja työelämätaitoja. Monille opiskelijoille aiempien vuosien Viaporin Kekri -tapahtumat ovat tarjonneet ponnahduslaudan omien ammattimaisten tapahtumien luomiseen.

Lisätietoja:

Tapahtuman ohjelma: www.viaporinkekri.fi

Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/325670221238842

Paula Lappalainen, tapahtumakoordinaattori, Suomenlinnan hoitokunta, puh. 0295 338 335 tai tapahtumat@suomenlinna.fi

Kuvia: https://www.slhk.fi/virasto/media/kuvapankki/

Kaikki uutiset