Kuvassa kaksi matkailuneuvojaa opastavat kävijää Suurella linnanpihalla

Kävijälle

Neuvonta ja palaute

Matkailuneuvonta

Suomenlinna on noin miljoonalla vuosittaisella kävijällään yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoituksen ympärivuotinen matkailuneuvonta palvelee vierailijoita aivan HSL:n lautan laiturin tuntumassa sijaitsevassa vaaleanpunaisessa Rantakasarmissa.

Matkailuneuvojat antavat mielellään vinkkejä vierailulle ja kertovat avoinna olevista palveluista ja ajankohtaisista tapahtumista. Neuvonnassa jaetaan maksutonta Suomenlinna-esitettä yhdeksällä kielellä. Esitteessä on linnoituksen kartta sekä perustiedot historiasta, nähtävyyksistä ja palveluista. Palveluiden tarkemmat aukiolotiedot voi tarkistaa kalenterista.

Neuvonnan aukiolot ja yhteystiedot

  • kesäkaudella (1.5.-30.9.) joka päivä klo 10-18.
  • talvikaudella (1.10.-30.4.) päivittäin klo 10-16.
  • matkailuneuvonnan henkilökunnan tavoittaa numerosta 029 533 8410, sähköpostitse info@suomenlinna.fi tai WhatsAppista 050 572 4072.
  • neuvonta on suljettu pitkänäperjantaina, itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä jouluaattona ja joulupäivänä 24.-25.12.

Pääsymaksuton johdantonäyttely

Samassa tilassa matkailuneuvonnan kanssa sijaitsee pääsymaksuton johdantonäyttely, joka antaa hyvät taustatiedot linnoitusvierailulle. Näyttelyssä on hyödynnetty lisättyä todellisuutta. Neuvonnan tiloissa on myös ilmainen langaton internetyhteys.

Matkailuneuvonnan vieressä on lautan odotusaula, joka on avoinna joka päivä varhaisesta aamusta myöhään yöhön (klo 06.00-01.45). Aulassa on yleisö-wc:t.

Tilaa matkailuneuvonnan uutiskirje

Mikäli haluat saada ajankohtaista tietoa Suomenlinnan tapahtumista ja palveluista, tilaa matkailuneuvonnan uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje lähetetään noin kuusi kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje tämän linkin kautta.

Anna palautetta

Suomenlinnan hoitokunta kerää aktiivisesti palautetta kaikilta linnoituksessa vierailevilta kävijöiltä sekä kokous- ja juhlatilojen asiakkailta.

Täytä palautelomake tästä. Vastaaminen vie vain pienen hetken.

Voit arvioida vierailusi ja jakaa kokemuksiasi myös matkailusivusto TripAdvisorissa.

Kävijöiden antama arvokas palaute päätyy linnoituksen matkailun kehittämis- ja koordinointityön avuksi sekä osaksi kohteen kokonaislaadun seurantaa. Kiitos palautteesta!