Ajankohtaista

Pääsiäisenä Suomenlinnaan

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös pääsiäisenä 19.4.-22.4. Linnoitukseen voi lähteä tutustumaan museoihin ja historiaan, ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan sekä nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista. Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. 15 minuutin lauttamatka on talvella elämyksellinen jäiden kolistessa lautan kylkiin. Katso aikataulut tästä (pdf). Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla käyvät kaikki HSL:n liput.

Matkailuneuvonta ja johdantonäyttely

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee pääsiäisviikonloppuna lauantaista maanantaihin klo 10-16. Pitkäperjantaina neuvonta on suljettu.

Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite sekä perheen pienimmille Lasten Suomenlinna -kartta. Käydessäsi matkailuneuvonnassa voi samalla tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn. Neuvonta sijaitsee Rantakasarmin rakennuksessa HSL:n lauttarannan vieressä.

Museoita ja opastettuja kierroksia

Suomenlinna-museo, Sotamuseo ja Lelumuseo ovat avoinna perjantaista maanantaihin. Ehrensvärd-museo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina.

Suomenlinna-museossa pääsee katsomaan muun muassa Sata Suomenlinnan vuotta 1918-2018 valokuvanäyttelyn, Lelumuseossa ihastelemaan vanhoja leikkikaluja ja Sotamuseon maneesissa tutustumaan Suomen sotahistoriaan. Ehrensvärd-museossa pääsee tutustumaan linnoituksen ruotsalaiseen kauteen. Lisätiedot museoista löytyvät tältä sivulta.

Opastettuja kierroksia järjestetään pääsiäisviikonloppuna englanniksi ja kierrokset lähtevät Suomenlinna-museolta. Katso lisätietoja kierroksista tästä.

Kannattaa käydä katsomassa myös linnoituksen eläviä opasteita, jotka kertovat tarinoita Suomenlinnasta. Lataa jo valmiiksi Arilyn-sovellus puhelimeesi. Lue lisää tästä.

Herkuttele

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa lounaalle tai nauttia pullakahvit jossakin Suomenlinnan viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista, joista monet pitävät ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden. Ravintoloiden ja kahviloiden aukiolot kannattaa tarkistaa kalenterista. Huomioithan, että Suomenlinnan K-kauppa on tällä hetkellä remontissa. Kauppa avautuu taas pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Yöksi linnoitukseen

Suomenlinna on hyvä lähilomakohde ja majoittumaan pääsee viihtyisässä Hostel Suomenlinnassa. Siirry hostellin sivuille tästä.

Aukiolot

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista. Tervetuloa Suomenlinnaan!

Kaikki uutiset