21.6.2017

Suomenlinnan juhannus 2017

Keskikesän juhla on nurkan takana. Helsinki hiljenee juhannuksen myötä, mutta Suomenlinnassa on palveluita avoinna läpi juhannuksen pyhien. Linnoitukseen voi lähteä vaikkapa museovierailulle, nauttimaan ravintolaan tai tutustumaan Suomenlinnan värikkääseen historiaan opastetulla kierroksella.

Lautta- ja vesibussi liikennöivät aamusta iltaan

Juhannuksena 23.-25.6. Suomenlinnan lautta kulkee viikonloppuaikataulun mukaisesti. JT-Linen vesibussi liikennöi koko juhannuksen. Juhannuksen aikataulut kannaattaa tarkistaa JT-Linen sivuilta.

Museovierailulle tai opastetulle kierrokselle

Suomenlinnan kuudesta museosta viisi on avoinna kaikki juhannuksen pyhät. Museoihin on mahdollista ostaa yhteislippu, jonka hinta on 18 €. Yhteislippu on voimassa koko kesän aina 30.9. saakka. Museoissa käy myös Museokortti.

Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin neljällä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Opastuslippuun sisältyy myös pääsy komendantin virka-asuntona toimineeseen Ehrensvärd-museoon.

Kahvilat ja ravintolat palvelevat nälkäisiä ja janoisia kävijöitä

Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista löytyy tarjontaa myös juhannuksena. Ravintoloista Pizzeria Nikolai, Viaporin Deli & Café, Bastion Bistro sekä vierasvenesatamassa sijaitseva Café Bar Valimo palvelevat juhannuksenakin päivittäin. Kahviloista Jääkellari, kahvila Piper sekä Lelumuseon yhteydessä sijaitseva Café Samovarbar pitävät myös ovensa avoinna läpi juhannuksen.

Tuliaisia ja matkamuistoja

Suomenlinnasta kannattaa viedä kotiin esimerkiksi paikallista taidekäsityötä. Viaporin taidekäsityöläisten kesäkauppa B34 palvelee juhannuksena päivittäin. Matkamuistoja voi myös ostaa esimerkiksi Suomenlinna-museon museokaupasta.

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-18.
Kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat voi tarkistaa kalenterista. Tervetuloa!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset