Ajankohtaista

Syyslomalla Suomenlinnaan

Tervetuloa syksyiseen Suomenlinnaan ulkoilemaan, syömään hyvin ja nauttimaan kulttuurista. Upea Unescon maailmanperintökohde tarjoaa jokaiselle jotakin. Hyppää lauttaan ja olet vartissa perillä!

Merimatka aloittaa vierailun

Kaunis merimatka Suomenlinnaan taittuu hetkessä lautalla tai vesibussilla. Kauppatorilta Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla aamusta iltaan joka päivä. Linnoitukseen pääsee myös Katajanokalta arkisin kulkevalla HSL:n huoltolautalla.

JT-Linen vesibussi kuljettaa vieraat Kauppatorin Lyypekinlaiturilta Suomenlinnan Tykistölahdelle. JT-Linen aluksissa on kahviot A-oikeuksin. Siirry lukemaan lisää kulkuyhteyksistä.

Ulkoile upeissa maisemissa

Helsingin merellisin kaupunginosa muureineen, tykkeineen, tunneleineen ja kauniine puistoalueineen on hyvä kohde ulkoiluun koko perheelle. Kierrä kaikki nähtävyydet Sinisen reitin varrella ja nauti raikkaasta meri-ilmasta. Siirry lukemaan lisää Sinisestä reitistä.

Nauti museoista ja taiteesta

Suomenlinna-museo ja Sotamuseon Maneesi ovat avoinna päivittäin. Käynti kannattaa aloittaa Suomenlinna-museosta, josta saa perustiedot linnoituksen historiasta. Sotamuseon 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana. Katso lisätiedot museoista täältä.

HAA Galleria on avoinna syyslomaviikolla tiistaista sunnuntaihin. Galleriassa on tällä hetkellä esillä Taide ja aika Seniorien salonki 40 -näyttely. Näyttely on maksuton. Siirry tapahtumakalenteriin lukemaan lisää.

Tilaa opastus omalle porukalle

Suomenlinnan mielenkiintoiseen historiaan kannattaa syventyä opastetulla kierroksella. Ehrensvärd-seura järjestää tilauskierroksia ryhmille. Siirry lukemaan lisää tilauskierroksista Ehrensvärd-seuran verkkosivulle.

Herkuttele

Ulkoilun lomassa täytyy myös herkutella! Moni Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden ja myös syyslomaviikolla. Katso ravintoloiden aukiolot kalenterista.

Ravintola Suomenlinnan Panimolla on syysloman kunniaksi tarjouksessa kaksi menua yhden hinnalla! Tarjous voimassa 12.-17.10.2020. Suosittelemme pöytävarausta. Siirry ravintolan sivuille tekemään varaus.

Pokémon Go pelaajien kannattaa suunnatta Bastion Bistroon, jossa on tarjolla syyslomaviikon erikoisuus, Pokémon-purilainen! Lisätietoja Bastion Bistron Facebookista.

Pop-up Snägäri Happy Adler ilahduttaa reilun viikon ajan burgerinhimoisia ystäviä iloisen Adlerfeltin takapihalla. Burgereita herkullisten lisukkeiden kera on tarjolla 10.-18.10. klo 12-16. Siirry Pop-up Snägärin Facebook-sivulle tästä.

Vietä iltaa Linna Barissa

Kodikkaassa paikalliskuppilassa voi nauttia paikallisia oluita sekä pientä purtavaa. Linna Barissa tapahtuu vuoden ympäri ja tietysti myös syyslomaviikolla. Keskiviikkona 14.10. on luvassa tietovisa, torstaina 15.10. Viiniä ja virkkausta -ilta ja lauantaina 17.10. elävää musiikkia! Siirry katsomaan lisätiedot Linna Barin tapahtumista tapahtumakalenterista.

Tee Itämeri-teko ja siivoa pieni pala Suomenlinnaa

Syyslomaviikolla on mahdollisuus tulla omatoimisiin talkoisiin Suomenlinnaan! Auta Itämerta siivoamalla linnoituksen rantoja. Tarjoamme välineet ja kahvit kiitokseksi Café Vanillessa tai Suomenlinnakeskuksen kahvilassa. Tervetuloa ahkeroimaan koko perheen voimin! Siirry lukemaan lisää talkoista.

Osallistu lasten Snadi Suokkiin

Suomenlinnan iloinen Adlerfelt järjestää syyslomalla kolmena päivänä 13.-15.10. lasten puuhastelupajoja, joiden aikana aikuiset voivat nautiskella Adlerfeltin herkuista tai fiilistellä syksyistä Suomenlinnaa. 12 euron osallistumismaksua vastaan lapset pääsevät viihtymään erilaisten hauskojen aktiviteettien parissa. Maksu sisältää ohjatun ohjelman lisäksi pientä herkuttelua puuhastelupajan päätteeksi. Siirry Snadi Suokin Facebook-sivulle.

Osallistu valokuvakisaan

Suomenlinna maisemineen ja upeine yksityiskohtineen on valokuvaajan paratiisi! Jaa syksyinen kuvasi Suomenlinnasta Instagramissa tai Facebookissa ja osallistu kilpailuun. Voit voittaa opastetun kierroksen Suokissa omalle seurueellesi. Kun julkaiset syksyisen kuvan Suomenlinnasta Facebookissa tai Instagramissa aihetunnisteella #suomenlinnansyksy tai #suomenlinnaautumn, olet mukana kisassa. Siirry lukemaan lisätiedot kisasta Suomenlinnan Facebookin ylimmästä julkaisusta.

Jää yöksi

Yöpyminen Suomenlinnassa on elämys. Linnoituksessa voi majoittua Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Hostelli on jo syysloman osalta täyteen varattu, mutta Villa Silossa on vielä muutamia vapaita öitä. Siirry Villa Silon airbnb-sivuille.

Kysy vinkit matkailu­neuvonnasta

Matkailuneuvonnassa sinua palvelevat Suomenlinnan tuntijat, joilta saa hyviä vinkkejä vierailuun! Neuvonta palvelee päivittäin klo 10-16. Neuvonta sijaitsee vaaleanpunaisessa Rantakasarmissa ihan lauttarannan tuntumassa. Nappaa mukaan Suomenlinna-esite sekä lapsille oma lasten Suomenlinna -kartta. Tutustu myös maksuttomaan johdantonäyttelyyn, josta saa hyvät perustiedot linnoitusvierailulle.

Vieraile turvallisesti

Suomenlinnassa ja palveluntarjoajien tiloissa huolehditaan turvallisuudesta. Linnoituksessa on hyvin tilaa liikkua turvavälit huomioiden. Pidetään yhdessä huolta turvaväleistä, käsihygieniasta ja käytetään maskeja julkisessa liikenteessä. Siirry lukemaan lisää turvallisesta vierailusta.

Tervetuloa syksyiseen linnoitukseen!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
WhatsApp 050 572 4072
www.suomenlinna.fi

Kaikki uutiset