16.10.2017

Syyslomalla Suomenlinnaan

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös syksyllä. Linnoitukseen voi lähteä vaikkapa museovierailulle, syömään hyvin ja nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee syysaikataulun mukaisesti. Lauttoja kulkee aamusta iltaan. Tarkista aikataulut HSL:n sivuilta.

Museot ja opastetut kierrokset

Suomenlinnan kuudesta museosta Suomenlinna-museo, sukellusvene Vesikko ja Sotamuseon Maneesi ovat avoinna päivittäin. Suomenlinnan Lelumuseo palvelee viikonloppuna. Museoissa käy myös Museokortti.

Opastettuja kierroksia järjestetään talvikaudella viikonloppuisin englanniksi.

Herkuttele

Osa Suomenlinnan ravintoloista ja kahviloista pitää ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden ja myös syyslomaviikolla. Ravintoloista Viaporin Deli & Café, Ravintola Chapman ja Bastion Bistro palvelevat päivittäin. Moni muu ravintola ja kahvila palvelee viikonloppuisin.

Tapahtumia ja taidetta

Suomenlinnassa työskentelee paljon taiteilijoita. Perjantaina 20.10. voit tutustua linnoituksen taiteilijoiden työhuoneisiin Art walk -iltapäivässä. Tapahtuma järjestetään talvikaudella aina perjantaisin klo 12-16.

Helsingin taiteilijaseuran ylläpitämässä Galleria Rantakasarmissa on esillä Jussi Pykyn maalauksia ja piirustuksia sekä Annimari Taivalsaaren valokuvia. Vapaa pääsy!

Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17-20 Suomenlinnassa on mahdollista nähdä valotaidetta eri puolilla Susisaarta. Flash1 – valon rajalla -näyttelyn on luonut Suomen valotaiteen seura FLASH. Näyttelytiloina toimivat Levyhalli, Suomenlinnan kesäteatterin tilat, sekä telakan kupeessa sijaitseva historiallinen pumppuhuone.

Matkailuneuvonta ja johdantonäyttely avoinna joka päivä

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10-16. Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite sekä Lasten Suomenlinna -kartta. Esitteet ovat saatavissa myös verkossa. Käydessäsi matkailuneuvonnassa voit samalla tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn.

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista.

Tervetuloa syksyiseen linnoitukseen!

Suomenlinnan matkailuneuvonta
Puh. 029 53 38 410
www.suomenlinna.fi
facebook.com/Suomenlinna
instagram.com/suomenlinnaofficial
twitter.com/SuomenlinnaWHS

Kaikki uutiset