Suomenlinnan merilinnoitus on kaunis myös syksyllä

Ajankohtaista

Syyslomavinkit ja syyspäivän tärpit Suomenlinnan kävijöille

Syyslomaviikolla 42 Suomenlinnassa pääsee osallistumaan Tähtiretkille Ursan tähtiopas Tuukka Perhoniemen johdolla. Lisäksi viikolla järjestetään BirdLifen linturetkiä, joissa tutustutaan Suomenlinnan ja ympäröivien vesialueiden syyslinnustoon.

Suomenlinnassa työskentelevien taidekäsityöläisten työhön on mahdollista perehtyä lokakuussa perjantaisin Art Walk -iltapäivissä, jolloin tekijät avaavat työhuoneidensa ovet vierailijoille.

Helsingin Taiteilijaseuran ylläpitämässä HAA Galleriassa on esillä laadukkaita nykytaiteen näyttelyjä, lokakuun taiteilijoina ovat Marko Acton Saarelainen sekä Maijastiina & Santeri Lehto. Musiikkia on luvassa Linna Barin keikoilla.

Vai kiinnostaisiko sinua tutustua linnoituksen historiaan syysmaisemissa? Opastettuja kävelykierroksia järjestetään lokakuussa keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 13:30. Kierrosten kielenä on englanti. Opastetulla kävelykierroksella kuljetaan historiallisilla paikoilla Ehrensvärd-seura ry:n oppaan johdolla. Kierroksella tutustutaan muun muassa Suureen linnanpihaan ja Ruotsin saaristolaivaston tukikohtana toimineeseen kuivatelakkaan.

Lapsiperheille yksi tapa tutustua linnoituksen historiaan on Aikamatka Suomenlinnaan AR-oppimispeli. Myös Suomenlinnamuseo ja Sotamuseo ovat avoinna syyslomaviikolla.

Näiden lisäksi syyslomaviikolla 43 Suomenlinnassa vietetään sisääntelakointia Viaporin telakalla Suomenlinnan Susisaaressa. Telakka on Suomen vanhin ja yksi maailman vanhimmista yhä toimivista allastelakoista, joka sijaitsee Suomenlinnan Susisaaressa. Itse telakka-allas ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat alueet ovat työmaa-aluetta, jonne on yleisöltä pääsy kielletty. Parhaiten ja turvallisesti telakka-altaan ja sisääntelakointiviikon tapahtumia voi seurata telakan näköala­tasanteelta.

Sisääntelakointiviikolla Suomenlinnamuseossa avataan myös valokuvaaja Björn Elmgrenin telakkaa koskeva valokuvanäyttely ”Tervan tuoksu ja vasaroiden kalke: valokuvia perinnelaivojen korjaustöistä Viaporin telakalla”. Elmgren on seurannut perinnelaivojen korjaustöitä ja Viaporin telakan toimintaa vuodesta 2018 lähtien. Esillä on myös perinnetyökaluja, joita edelleen käytetään laivojen kunnostuksessa. Näyttely on avoinna Suomenlinnamuseon aukioloaikoina ja myös museon muut näyttelyt avaavat Suomenlinnan historiaa.

Tämän lisäksi sinua odottavat Suomenlinnan tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat.

Koska Suomenlinnassa on paljon nähtävää, kannattaa varata riittävästi aikaa. Linnoitussaarella on saatavilla kahdentyyppistä majoitusta: kotoisasta Hostel Suomenlinnasta voit varata yksityishuoneen tai sängyn yhteismajoitushuoneesta. Tunnelmallisessa Villa Silossa voit varata koko huoneiston käyttöösi ystäväporukalle tai perheelle.

Suomenlinnan matkailuneuvonnan aukiolot voit tarkistaa myös aukiolokalenterista. Matkailuneuvojat antavat mielellään juuri sinulle ja seurueellesi sopivia vinkkejä vierailulla, ja kertovat avoinna olevista palveluista ja ajankohtaisista tapahtumista.

Kaikki uutiset