Ajankohtaista

Tule vapaaehtoiseksi Suomenlinnan Museopäivään

Suomenlinna on nyt mahdollista kokea uudella tavalla, kun linnoituksen omaan Museopäivään pääsee tekemään vapaaehtoistyötä. Nyt toteutettava vapaaehtoistyön mahdollisuus on uusi tapa osallistua Suomenlinnan maailmanperintökohteen säilyttämiseen.

Asukkailla on laaja tietämys Suomenlinnasta ja olisi hienoa saada myös asukasedustajia mukaan Museopäivään vapaaehtoisiksi. Museopäivän aikana vapaaehtoiset pääsevät ohjaamaan kävijöitä ja kertomaan Suomenlinnan palveluista kotimaisille ja kansainvälisille kävijöille yhdessä Suomenlinnan hoitokunnan matkailuneuvojien kanssa. Vapaaehtoisten avulla yhä useampi kävijä saa tietoa Museopäivästä ja toisaalta vapaaehtoiset saavat kosketuksen Suomenlinnan-kävijöihin.

– Vapaaehtoisilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä. Toivomme, että vapaaehtoiset viihtyvät ulkoilmassa ja jaksavat hymyillä läpi koko tapahtuman. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan projektikoordinaattori Veera Nikkanen.

Suomenlinnan Museopäivä on Suomenlinnan kaikkien kuuden museon yhteinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain Kustaan päivänä 6. kesäkuuta. Tapahtumapäivänä Suomenlinnan museoissa voi vierailla maksutta ja tarjolla on ohjelmaa koko perheelle. Kaikki museot ovat avoinna tavallista pidempään, iltakahdeksaan asti.
Vapaaehtoiseksi voi hakea viimeistään 15.5.2019. Hakulomake ja lisätiedot löytyvät Suomenlinnan verkkosivuilta.

Vapaaehtoistyöntekijät säilyttävät yhteistä kulttuuriperintöämme

Suomenlinnan säilyttämiseen voi osallistua erilaisin vapaaehtoistyön keinoin. Viime vuonna Suomenlinnassa toimi noin 100 vapaaehtoista. Vapaaehtoistyöllä annetaan kaikille Suomenlinnasta kiinnostuneille mahdollisuus osallistua yhteisen kulttuuriperintömme suojeluun.

Vuosien varrella maailmanperintökohteessa on järjestetty muun muassa kansainvälisiä World Heritage Volunteers -vapaaehtoisleirejä ja erilaisia talkoita. Suomenlinnassa työskentelee lisäksi useita Helsingin kaupungin puistokummeja, joiden tehtävät ovat pääasiassa maisemanhoitoon liittyviä.

Erilaisia mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön on tarjottu vuodesta 2015 lähtien.

Lisätietoja:

Seuraa somessa aihetunnisteilla #vapaaehtoistyö #suomenlinna #volunteeringforworldheritage #museopäivä

Kaikki uutiset