Ajankohtaista

Talvilomalla Suomenlinnaan

Suomenlinna on mitä paras kohde talviloman viettoon! Linnoitukseen voi lähteä ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan, katselemaan tähtiä tai nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista.

Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen

Suomenlinnan lautta ajamassa kohti laituria talvisessa maisemassa.

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. 15 minuutin lauttamatka on talvella elämyksellinen jäiden kolistessa lautan kylkiin. Avaa lautta-aikataulu tästä linkistä, joka avautuu pdf-tiedostona uuteen välilehteen. Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat HSL:n liput.

Lautoilla huolehditaan tarkkaan turvallisuudesta ja matkustajamäärää rajoitetaan toistaiseksi. Lautoissa on mahdollista matkustaa myös ulkokannella raikkaassa meri-ilmassa.

Tähtiä ja taidetta

Suomenlinnassa on talvilomaviikoilla 19.2.-14.3. tarjolla omatoiminen tähtiretki, joka johdattaa Helsingin hienoimman tähtitaivaan alle. Kukin voi tehdä retken itselleen sopivana aikana. Tämä tähtiretki sopii kaikille! Siirry lukemaan lisää tähtiretkestä.

HAA Galleriassa pidetään laadukkaita nykytaiteen näyttelyitä. Galleria on avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-18. Galleriaan on vapaa pääsy! Avarat tilat mahdollistavat turvallisen vierailun. Siirry lukemaan lisää Helsingin taiteilijaseuran sivuille.

Herkuttelua

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa lounaalle tai nauttia pullakahvit jossakin Suomenlinnan viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista. Café Vanille, Cafe Silo, Bastion Bistro, Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Adlerfelt ovat avoinna.

Suosittelemme tarkistamaan palveluiden aukiolot ennakkoon kalenterista. Siirry katsomaan aukiolot.

Hienoja nähtävyyksiä Sinisen reitin varrella

Sininen reitti on loistava tapa tutustua Suomenlinnaan. Sininen reitti kulkee linnoituksen halki pohjoisesta etelään keskeisten nähtävyyksien kautta. Reitti alkaa päälaiturilta Rantakasarmin edestä ja päättyy Kuninkaanportille. Noin 1,5 kilometrin pituinen reitti on merkitty viittoihin sinisin kyltein ja karttoihin sinisellä viivalla. Siirry lukemaan lisää nähtävyyksistä.

Kustaanmiekan näköalatasanteella auringonlasku ja tykkejä.

Yö linnoituksessa

Yöpyminen Suomenlinnassa on elämys. Linnoituksessa voi majoittua Hostel Suomenlinnassa tai Villa Silossa. Molemmat ovat ainutlaatuisia yöpymispaikkoja Helsingin saaristossa Unescon maailmanperintökohteessa. Ympäristö saaristoluonnon helmassa on rauhallinen ja historiallinen. Siirry hostellin sivuille tekemään varaus. Siirry Villa Silon airbnb-sivuille tekemään varaus.

Matkailuneuvonta auttaa kysymyksissä

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee sähköisesti maanantaista perjantaihin klo 10-16 välillä maaliskuun loppuun saakka. Suomenlinnan Rantakasarmin matkailuneuvontapiste on suljettu, mutta voit ottaa yhteyttä sähköiseen matkailuneuvontaan: puhelimitse 0295 338 410, meilitse info(at)suomenlinna.fi tai Suomenlinnan Facebook-sivun Messengerissä.

Vieraile turvallisesti

Suomenlinnassa ja palveluntarjoajien tiloissa huolehditaan turvallisuudesta. Linnoituksessa on hyvin tilaa liikkua turvavälit huomioiden. Pidetään yhdessä huolta turvaväleistä, käsihygieniasta ja käytetään maskeja julkisessa liikenteessä. Siirry lukemaan lisää turvallisesta vierailusta. Liikuthan Suomenlinnassa varoen! Linnoituksessa on paikoin liukasta ja linnoitusrakenteet, muurit ja vallit ovat pääosin aitaamattomia.

Tervetuloa talviseen maailmanperintökohteeseen!

Kaikki uutiset